HomeFeaturedFocusMai multe sisteme infotainment Mazda stricate in urma ascultarii unui anumit post...

Mai multe sisteme infotainment Mazda stricate in urma ascultarii unui anumit post radio

E eroare de programare a dus la blocarea mai multor sisteme infotainment de pe mașini Mazda în urma ascultării unui anumit post radio din Seattle.
E eroare de programare a dus la blocarea mai multor sisteme infotainment de pe mașini Mazda în urma ascultării unui anumit post radio din Seattle.

E prima dată când aud așa ceva: mai mulți proprietari de mașini Mazda s-au văzut cu sistemele infotainment blocate în urma faptului că au ascultat un anumit post de radio din Seattle. Problema a apărut pe 30 ianuarie 2022 când mai multe sisteme infotainment de pe modele Mazda (dintre 2014 și 2017), ai căror proprietari ascultau postul de radio NPR, KUOW 94.9, s-au blocat iar radio-ul a rămas blocat pe 94.9. Ulterior, orice încercare de repornire a dus la intrarea într-o buclă de reset, fără să mai poată porni corect.

După ce proprietarii s-au dus cu mașinile la reprezentanțele Mazda să afle care e problema s-au trezit că cip-ul de conectivitate a ”murit” și că trebuie înlocuit. Pentru doar 1500 USD, în ideea că așa ceva se poate găsi pe piață, în condițiile actuale de penurie de componente.

Între timp Mazda s-a uitat mai atent pe problemă și a ajuns la concluzia că situația a fost generată de faptul că postul de radio a inclus în stream-ul HD și imagini, fără extensie, chestie care nu a putut fi decodată corect de software-ul din unitatea centrală (programatorii ce au scris bucata respectivă de cod au fost atât de varză încât au presupus că extensia unui fișier îi reprezintă formatul și nu detaliile din header), ceea ce a dus la stricarea sistemului infotainment.

Partea bună (pentru cei afectați) este că Mazda a reacționat corect și a anunțat că toți cei care sunt în situația de față vor putea să înlocuiască gratuit unitatea stricată, prin programul de garanție (care va fi extins). Numai că vor avea de așteptat ceva până când componentele vor ajunge.

Sunt foarte curios să văd dacă/când se va trezi careva din Europa să facă un experiment similar …

Cu alte cuvinte, dacă aveți o mașină Mazda din 2014-2017 și cumva vi se blochează sistemul infotainment, să știți despre ce e vorba!

via ars

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep