HomeFeaturedFocusArizona este primul stat in care locuitorii isi pot pune carnetul de...

Arizona este primul stat in care locuitorii isi pot pune carnetul de conducere si cartea de identitate in Apple Wallet

Locuitorii din Arizona sunt primii care își pot stoca detaliile despre carnetul de conducere și cartea de identitate în Apple Wallet.
Locuitorii din Arizona sunt primii care își pot stoca detaliile despre carnetul de conducere și cartea de identitate în Apple Wallet.

Primul stat din SUA care poate să folosească documente digitale în Apple Wallet este Arizona: Apple anunțat azi dimineață că documentele de identificare (carnet de șofer și carte de identitate) emise în Arizona pot fi stocate digital în Wallet. Ele vor fi valabile la orice control, putând fi prezentate chiar și de pe Apple Watch la punctele de verificare din cadrul aeroportului Sky Harbor International din Phoenix.

Este primul pas făcut de Apple în direcția digitalizării și a documentelor oficiale, după ce a făcut același lucru cu cardurile. Procesul de încărcare a carnetului de șofer și a cărții de identitate este similar cu cel în care adăugăm cardurile: se fac poze cu fața și spatele documentului și apoi va trebui să se treacă printr-un proces de identificare facială.

Important de menționat este și că nu Apple este organismul care aprobă adăugarea documentelor în Wallet, ci fiecare stat în parte.

Prezentarea documentului în format digital este posibil după deblocarea telefonului cu Touch ID sau Face ID.

Un alt aspect este cel legat de faptul că TSA (instituția de verificare din aeroport) poate să îi fotografieze pe cei ce se identifică cu Apple Wallet pentru a putea compara identitatea – nu este încă stabilit pentru cât timp aceste poze vor fi stocate.

Evident, pentru că sistemul este abia la început e posibil să apară erori, așa că deținerea în format fizic a documentelor este încă un lucru absolut necesar.

Apple ne spune că în curând digitalizarea documentelor în Apple Wallet o să fie disponibilă și în alte state (Colorado, Hawaii, Mississippi, Ohio, Puerto Rico), probabil că în funcție de succesul/insuccesul acestei inițiative o să o vedem și prin alte țări.

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep