HomeFeaturedFocusTSMC va produce in a doua jumatate a anului cip-urile Apple de...

TSMC va produce in a doua jumatate a anului cip-urile Apple de 3nm

Apple poate să stea liniștită pentru că TSMC pare să fie în grafic cu producția de procesoare de 3nm, TSMC având în plan să înceapă să le fabrice din a doua jumătate a lui 2022. Conform DigiTimes Asia, TSMC va produce aproximativ 30000-35000 de cip-uri de 3nm pentru Apple, primele fiind programate să ajungă în iPad-uri.

Procesoarele Apple M3 și A17 vor ajunge pe piață abia în 2023 pentru iPhone, iPad și Mac-uri – conform trend-ului urmând să beneficieze de viteze superioare și un consum mai bun de energie în perioada următoare. Zvonurile de până acum ne spun că aceste procesoare de 3nm vor putea beneficia de până la 40 de core-uri. Pentru comparație, actualele Apple M1 au doar 8 core-uri în timp ce modelele M1 Pro și M1 Max au câte 10 core-uri.

Acest nou zvon este în contrast cu cel apărut la începutul anului și care spunea că TSMC nu va putea să își onoreze promisiunea de a produce procesoarele Apple în acest an – procesul de fabricație a procesoarelor pe 3nm este unul complex, orice defecțiune în pașii din procesul de producție putând duce la generarea de seturi de procesoare care nu funcționează conform standardelor. Iar în momentul actual, când pandemia COVID și războiul din Ucraina au încetinit producția mondială de procesoare, Apple se bazează foarte mult pe TSMC.

Pe de altă parte, TSMC nu produce doar pentru Apple, iar dacă reușește să își pună la punct linia de producție pe 3nm, asta o să ajute și alte companii (AMD, NVIDIA) să treacă pe această tehnologie. Pentru că sunt multe necunoscute în joc, rămâne să vedem cum va evolua situația în lunile ce urmează.

via TR

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep