HomeEvenimenteAcestia sunt ochelarii Google AR cu optiuni de traducere automata

Acestia sunt ochelarii Google AR cu optiuni de traducere automata

Una dintre chestiile faine anunțate aseară de Google la I/O este soluția cu ochelari AR ce poate recunoaște vorbirea și oferi traducere în timp real.
Una dintre chestiile faine anunțate aseară de Google la I/O este soluția cu ochelari AR ce poate recunoaște vorbirea și oferi traducere în timp real.

În keynote-ul de aseară de la Google I/O, echipele hardware nu au impresionat – după un Pixel 6a și un viitor 7/7 Pro neschimbate și un Pixel Watch slăbuț, am văzut totuși ceva fain: ochelarii Google AR cu posibilitatea de recunoaștere a vorbirii și oferirea de traducere în timp real. Sunt aproape 10 ani de când Google încerca piața cu ochelarii Google Glass, proiect ce a fost oprit ulterior.

Ideea noilor ochelari AR e simplă: printr-un microfon pot să “audă” ce e prin jur, apoi să folosească AI-ul ca să transforme în text și apoi să îl traducă automat într-una din limbile alese.

Demo-ul Google a avut două părți: în prima erau prezentate o mamă cu fata ei, prima vorbind mandarină, a doua engleză. Cu ajutorul ochelarilor era posibil ca fata să poată înțelege ce spune mama ei în mandarină, răspunzându-i în engleză, pentru ca mama (printr-o altă pereche de ochelari AR) să poată înțelege engleza.

Al doilea material avea în prim plan o persoană cu deficiență de auz, care putea să participe activ la conversații prin intermediul acelorași ochelari.

Uitați despre ce e vorba:

Prin faptul că nu există o cameră montată pe acești ochelari, e posibil ca autonomia să fie mult mai bună și design-ul să fie unul … normal.

Pentru moment nu există detalii despre preț sau disponibilitate vizavi de acești ochelari AR. Doar că ideea există și se lucrează și în direcția asta.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep