HomeFeaturedFocusDe la 1 iulie 2022 scad tarifele de roaming in UE: afla...

De la 1 iulie 2022 scad tarifele de roaming in UE: afla ce tarife ofera Orange

La 1 iulie 2022 intră în vigoare o nouă rundă de reduceri pentru tarifele de roaming în UE, iar Orange ne spune cât costă apelurile de voce și traficul de internet.
La 1 iulie 2022 intră în vigoare o nouă rundă de reduceri pentru tarifele de roaming în UE, iar Orange ne spune cât costă apelurile de voce și traficul de internet.

În data de 15 iunie 2017 intra în vigoare directiva UE prin care țările membre erau obligate să reducă substanțial tarifele de roaming și chiar să ofere utilizatorilor aceleași condiții ca în țările lor de origine. De atunci lucrurile s-au tot dus în jos și aproape că nimeni nu mai ține cont de costurile de roaming, atâta vreme cât călătorește în UE – asta e o chestie extraordinară și o trec la una dintre cele mai mari realizări ale Comisiei Europene pentru că îți permite să călătorești fără să îți fie teamă că dacă vorbești la telefon sau folosești internet-ul te vei trezi cu facturi uriașe. Iar în același timp, prin faptul că ai internet la îndemână poți folosi aplicații și servicii dedicate care să îți facă călătoria mai simplă.

Pentru că am un abonament care îmi oferă resurse nelimitate în țară și suficiente în roaming UE ca să nu îmi bat capul, nici nu m-a mai interesat subiectul. Până ieri când am primit o notificare de la Orange în care mi se amintește că de la 1 iulie tarifele scad din nou :).

Vesti bune! Din 1.7.2022, conform noului Regulament de Roaming European, limita de net disponibil in roaming SEE fara cost suplimentar va creste, iar tariful pentru consumul suplimentar de internet in SEE scade de la 2,9 euro/GB la 2,38 euro/GB (TVA inclus). Se vor reduce si tarifele pentru incalcarea politicii de utilizare rezonabila, astfel (in euro cu TVA): 0,026/min pentru apeluri catre SEE, 0,0065/min pentru apel primit, 0,0047/SMS, 0,00238/MB. In plus, am completat clauzele referitoare la calitatea serviciilor in roaming si accesarea serviciilor premium in roaming astfel incat sa fii mai bine informat. Poti consulta informatii despre noile tarife si clauze in urmatoarea factura sau pe https://www.orange.ro/roaming/1iulie/

Reducerea nu e mare și probabil că nu o să vă afecteze atâta vreme cât aveți abonamente cu resurse suficiente. Noile tarife arată așa:

Practic, cine nu are resurse dedicate (sau suficiente) în abonamentul național, de la 0,0381 EUR/minut apelul de voce dat scade la 0.0262 EUR urmând ca din 2025 să mai scadă încă dată până la 0,0226. Apelurile primite sunt acum 0,0086 EUR/minut și se reduc la 0,0048 EUR/minut de la 1 iulie 2022 urmând ca de la 1 ianuarie 2024 să scadă la 0,0024 EUR/minut.

Poate că mult mai important este taxarea de trafic de internet, care acum este la 2,975 EUR/minut și de la 1 iulie 2022 scade la 2,38 EUR/minut, de la 1 ianuarie 2022 se reduce la 2,142 EUR/minut și scade succesiv până la la 1,19 EUR/minut în 2027.

Uitându-mă la prețurile astea nu pot să nu mă gândesc la începutul anilor 2000, când după o participare la târgul CeBIT de la Hanovra veneam acasă cu factură de 40-50 USD și aproape că nu vorbeam la telefon (erau tarife și de 3 USD/minut pentru apel efectuat).

Fain, nu?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep