HomeEvenimenteBUILDMicrosoft permite dezvoltatorilor sa creeze widget-uri de Windows 11

Microsoft permite dezvoltatorilor sa creeze widget-uri de Windows 11

În cadrul conferinței BUILD 20222 Microsoft a anunțat că deschide zona de widget-uri din Windows 11 și pentru dezvoltatori.
În cadrul conferinței BUILD 20222 Microsoft a anunțat că deschide zona de widget-uri din Windows 11 și pentru dezvoltatori.

Unul dintre lucrurile importante anunțate de Microsoft în seara asta la conferința BUILD 2022, dedicată dezvoltatorilor, este că spre finalul anului utilizatorii vor putea instala și folosi și widget-uri terțe în Windows 11.

Asta înseamnă că dezvoltatorii interesați pot să începe să creeze widget-uri sub forma Win32 sau PWA pe care utilizatorii le vor putea folosi pe sisteme. Aceste widget-uri non Microsoft vor folosi și ele platforma Microsoft Adaptive Cards ce va oferi posibilitatea extinderii funcționalităților actuale ale unor aplicații existente și mai mult, aceste widget-uri vor putea oferi utilizatorilor detalii importante chiar și atunci când aplicațiile sunt închise.

Instalarea acestor widget-uri terțe se va face automat, odată cu punerea pe sistem a aplicațiilor principale ce oferă aceste widget-uri – practic, față de implementările anterioare din Windows 7/Vista, widget-urile nu sunt în sine aplicații separate, ci ele trebuie să vină cu un anumit pachet.

După cum probabil că ați văzut deja, selecția de widget-uri pe care Microsoft o oferă în Windows 11 e foarte săracă și e limitată la aplicații standard din Windows precum Outlook, Calendar. Extinderea zonei și către soluții realizate de terți, care se presupune că vor fi mai utile și mai ingenioase este o mișcare excelentă.

Din păcate nu este oferită o dată exactă vizavi de momentul în care widget-urile terțe vor putea fi folosite. Se va întâmpla undeva în 2022 …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep