HomeFeaturedFocusQualcomm Snapdragon 7 Gen 1 prezentat oficial

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 prezentat oficial

Snapdragon 7 Gen 1

Spuneam ceva mai devreme că Oppo Reno7 Pro deja a făcut inaugurarea noului chipset mid-range Snapdragon 7 Gen 1 de la Qualcomm. Așa că putem să îi acordăm câteva momente de exclusivitate acestui nou chipset al companiei americane, destinat segmentului premium mid-range. Un chipset care livrează performanțe apropiate de nivelul high-end, la costuri ceva mai accesibile.

Un chipset produs pe tehnologie/procese de 4nm, dar de această dată de către Samsung. Am văzut că pentru versiunea destinată flagship-urilor Android, Snapdragon 8+ Gen 1, Qualcomm a apelat la taiwanezii de la TSMC.

Noul Snapdragon 7 Gen 1 este urmașul lui Snapdragon 778G, dar, așa cum era de așteptat, aduce câteva plusuri care vor conta. Oficialii companiei se laudă cu performanțe grafice cu 20% mai bune și performanțe AI cu 30% mai bune. De văzut dacă în practică aceste procente sunt respectate.

Chipset-ul este echipat cu un procesor octa-core (1 x ARM Cortex-A710 Prime core @2.4GHz + 3 x ARM Cortex-A710 Performance cores @2.36GHz + 4 x ARM Cortex-A510 Efficiency cores @1.8GHz) și GPU Adreno.

Va suporta senzori foto cu rezoluție de până la 200 MP, până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5 și rate de refresh de până la 144 Hz pe rezoluție fullHD+. Suportă chiar și rezoluție QHD+ (la rata de refresh standard de 60 Hz).

Suportul pentru rețelele 5G este asigurat de modemul Snapdragon X62 5G integrat.

Așa cum am spus, deja avem primul smartphone anunțat comercial care folosește Snapdragon 7 Gen 1, semn că acest chipset a luat-o puțin înaintea fratelui său mai puternic din acest punct de vedere.

via Qualcomm  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep