HomeFeaturedFocusSony Xperia 1 IV anuntat oficial, noul flagship Sony

Sony Xperia 1 IV anuntat oficial, noul flagship Sony

Sony Xperia 1 IV

Compania japoneză și-a lansat noua generație de terminale. Vedeta incontestabilă este, fără îndoială, Sony Xperia 1 IV, noul flagship al japonezilor. Ca și până acum, accentul cade pe fotografie și redare de conținut multimedia. Inginerii de la Sony par să își fi canalizat eforturile în aceste direcții, în care au încercat să aducă cât mai multe îmbunătățiri.

Însă în același timp este nevoie și de un nucleu hardware pe măsura pretențiilor. Și de suficient de multă putere de calcul. De aceea nu surprinde deloc faptul că terminalul este construit în jurul chipset-ului de top Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, cea mai puternică opțiune pentru un Android.

Procesorul rulează în combinție cu o memorie RAM de 12 GB, singura opțiune pe care o oferă Sony Xperia 1 IV. Capacitatea internă de stocare este de 256 GB, cu o opțiune de 512 GB care va fi disponibilă doar pe anumite piețe. Oricum există suport pentru microSD (a cărui lipsă o simțim la tot mai multe vârfuri de gamă), care rezolvă problema spațiului de stocare.

Sistemul de operare este un Android 12 aproape stock, cu o interfață care modifică foarte puțin forma livrată de Google.

Ecranul acestui dispozitiv este un AMOLED cu diagonală de 6,5 inchi. Rezoluția este 3840 x 1644 pixeli (4K), cu aspect ratio 21:9. Rata de refresh este de 120 Hz, protecția este asigurată de o sticlă Gorilla Glass Victus. Practic Sony Xperia 1 IV vine cu ecran similar cu al predecesorului său, dar s-a lucrat la capitolul luminozitate, acolo unde erau probleme în trecut.

Există și o certificare IP65/IP68 care permite scufundarea telefonului până la 1,5 metri pentru cel mult 30 de minute.

Și, ca o scurtă paranteză, la nivel de design marginile laterale arată destul de asemănător cu cele de pe iPhone-uri.

În ceea ce privește sistemul de camere foto, Sony a rămas fidel modelului cu trei camere de 12 megapixeli fiecare. Un senzor principal, unul ultrawide și mai ales vedeta, un telephoto cu distanță focală variabilă, capabil de zoom optic între 3.5x și 5.2x. Există și un al patrulea senzor, de tip 3D ToF, de 0.3 megapixeli. La sistemul foto, Sony a colaborat cu cei de la Zeiss.

Și camera frontală este acum tot de 12 megapixeli, un salt față de generația anterioară. Este integrată pe marginea superioară a ecranului, o alegere curioasă, mai ales pentru un telefon cu display mai alungit decât standardul.

Acumulatorul lui Sony Xperia 1 IV are o capacitate de 5000 mAh și oferă suport pentru încărcarea de 30W.

La bord sunt o grămadă de funcții specifice Sony Xperia, atât pe zona de redare de muzică și filme, cât și în zona de camere. Să sperăm că vom avea ocazia să le detaliem în cadrul unui review.

În ceea ce privește prețul de vânzare, cei de la Sony nu se dezmint. Noul flagship are un preț de 1400 euro pentru varianta cu 256 GB de memorie internă. De mâine vor începe precomenzile, iar livrările sunt programate să înceapă în iunie.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep