HomeMobileAndroid10 milioane de smartphone-uri pliabile Samsung in 2021, urmeaza un moment important

10 milioane de smartphone-uri pliabile Samsung in 2021, urmeaza un moment important

Samsung crede în piața de aparate pliabile așa cum a făcut-o în nișa Galaxy Note și continuă să investească masiv aici. Înainte de evenimentul Galaxy Unpacked din 10 august, TM Roh, Președintele și Directorul diviziei de MX Business de la Samsung oferă câteva motive pentru care lansarea va împinge limitele, va sfida convențiile și va deschide calea spre noi experiențe.

“În urmă cu trei ani, telefoanele pliabile Galaxy puteau fi rezumate într-un singur cuvânt: radicale. Cu toate acestea, foarte repede, a devenit clar că design-ul lor revoluționar și flexibil se încadrează perfect în stilul de viață modern. Drept urmare, ceea ce a fost cândva o noutate în urmă cu trei ani, este acum alegerea preferată pentru milioane de oameni.”

Acum, lucrurile stau complet altfel: 10 milioane de aparate pliabile au fost vândute doar de Samsung anul trecut (cu o creștere de 300% față de 2020), ceea ce arată că s-a trecut de stadiul de noutate și ne îndreptăm către următoarea etapă: mainstream. Pe de altă parte, cifrele de vânzări IDC sunt puțin diferite – doar undeva la 7.1 milioane de unități toată piața. Oricum ar fi, e clar că nu mai vorbim de vânzări izolate și Roh are dreptate: aparatele pliabile sunt acceptate și încep să se vândă, iar Samsung vinde cam 88%.

“Am lucrat întreaga mea carieră ca inginer și am avut ocazia să văd multe inovații în cadrul Samsung care au reușit să împingă limitele în termeni de ce este posibil să faci prin intermediul smartphone-urilor. Misiunea noastră a fost întotdeauna și este în continuare să creăm noi tehnologii care să facă viața oamenilor mai bună. În urmă cu zece ani, ne-am propus să venim pe piață cu o tehnologie revoluționară, pornind de la un element comun pe care îl au smartphone-urile – un ecran dreptunghiular plat. Atunci ne-am pus o întrebare simplă: Cum putem avea un ecran mai mare și o mobilitate mai bună?”

În acest context, lansarea din 10 august va fi extrem de interesantă pentru că Samsung mută atenția de pe aparatele Galaxy S pe Galaxy Z.

“Lumea este mai conectată ca niciodată și se mișcă într-un ritm mult mai rapid. Ideea de muncă și de joacă au ajuns să se îmbine, liniile dintre lumea fizică și cea digitală s-au estompat. Apelăm la telefoanele noastre pentru muncă, divertisment, wellness și multe altele. Ca atare, utilizatorii noștri au nevoie de un dispozitiv flexibil pentru a ține pasul cu cerințele lor zilnice.

Galaxy Fold și Galaxy Flip răspund acestor nevoi. Anul trecut, 70% dintre utilizatorii telefoanelor pliabile Galaxy au ales modelul Flip pentru a vedea lumea dintr-o altă perspectivă. Utilizatorii Flip își doresc astfel de dispozitive care le ofere noi modalități de auto-exprimare, fie prin opțiuni de culori îndrăznețe la nivel de design, fie prin realizarea de fotografii de înaltă calitate, folosind modul Flex.”

Sunt curios să văd dacă noile modele Samsung se vor ridica la nivelul declarațiilor și așteptărilor create.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep