HomeFeaturedFocusNothing phone (1) a fost prezentat oficial

Nothing phone (1) a fost prezentat oficial

Nothing phone (1)

După foarte mult hype și teasing despre acest dispozitiv, Nothing phone (1) a fost într-un final prezentat oficial. Senzația este că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Nu prea pot evidenția nimic legat de terminalul care promitea atât de multe. Cel puțin nu la prima vedere. Poate doar spatele semi-transparent, care lasă la vedere câteva componente și care integrează niște led-uri care pot fi asociate cu diverse acțiuni sau notificări. Dar parcă altele erau așteptările mele de la un telefon pe marginea căruia s-a discutat extrem de mult. Și care vine de la unul dintre fondatorii OnePlus. O companie care a impresionat plăcut la apariția sa pe piața de smartphone.

Telefonul este doar un mid-range și atât. Poate, cu puțină indulgență, poate fi numit premium mid-range. Este construit în jurul unui dispay OLED de 6,55 inchi, cu rezoluție fullHD+ (2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9), rată de refresh de 120 Hz și o luminozitate de top de 1200 niți.

Protecția ecranului este realizată de Gorilla Glass 5. Cititorul de amprentă digitală este integrat sub display.

La interior, Nothing phone (1) se bazează pe un chipset Qualcomm Snapdragon 778G+. Care aduce la bord și suportul pentru conectivitatea 5G. Sunt posibile trei combinații de memorii. Prima, cea mai accesibilă, are 8 GB de RAM și128 GB de memorie internă. Cea intermediară vine cu 8 GB de RAM, dar dublează memoria internă la 256 GB. În fine, varianta de top, care se pare că va veni mai târziu, are 12 GB de RAM și o capacitate internă de stocare de 256 GB. Nu există slot pentru card microSD.

Sistemul de operare este un Android 12 cu interfața proprietară Nothing OS peste el. Compania producătoare promite trei upgrade-uri de sistem de operare și patru ani de update-uri de securitate o dată la două luni. Asta sună destul de bine!

La nivel de camere foto, avem un senzor pentru selfie-uri de 16 MP, ascuns într-un orificiu destul de discret. Pe spate găsim un sistem dual camera, cu un senzor principal de 50 MP (Sony IMX766, f/1.88, 1/1.56″, OIS) și un ultrawide tot de 50 MP (Samsung JN1, f/2.2, 1/2.76″).

Acumulatorul lui Nothing phone (1) are o capacitate de 4500 mAh și se încarcă cu cel mult 33W. Încărcătorul nu este inclus în pachet și se achiziționează separat.

Telefonul încearcă să se distingă prin vreo două, trei feature-uri software. Un soi de integrare cu mașinile Tesla și ceva dedicat portofoliului de NFC-uri ale utilizatorului.

Prețurile de vânzare sunt de 469 euro, 499 euro și respectiv 549 euro, în funcție de configurația de memorii aleasă. Pe lista comunicată oficial a țărilor în care telefonul va fi disponibil figurează și România. Vânzarea începe pe 21 iulie, în primă fază pe site-ul oficial al companiei.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep