HomeMobileAndroidSmartphone-urile Oppo și OnePlus interzise la vânzare în Germania, urmează alte piețe

Smartphone-urile Oppo și OnePlus interzise la vânzare în Germania, urmează alte piețe

În plină campanie promoțională cu UEFA Champions League, telefoanele Oppo și OnePlus nu mai pot fi vândute în Germania ca urmare a încălcării unui patent Nokia.
În plină campanie promoțională cu UEFA Champions League, telefoanele Oppo și OnePlus nu mai pot fi vândute în Germania ca urmare a încălcării unui patent Nokia.

Oppo și mai nou OnePlus sunt prinse într-o dispută legate de niște patente Nokia pe care le-ar fi încălcat și din cauza asta nu mai pot vinde telefoane în Germania. Treaba asta vine în plină campanie promoțională cu UEFA Champions League, unde Oppo a cheltuit o grămadă de bani în încercarea de a ocupa locul de pe piață eliberat involuntar de Huawei.

Disputa cu Nokia Corporation (nu HMD, cei ce produc telefoanele Nokia) e legată de faptul că licența pentru unul dintre patente a expirat și pentru că cele două companii nu s-au înțeles la preț, acesta nu a fost reînnoit, dar telefoanele care folosesc tehnologia se află la vânzare.

Oppo ar fi declarat că ‘În a doua zi după ce licența 4G cu Nokia Corporation a expirat, aceștia s-au și dus la tribunal și au cerut blocarea vânzărilor. Asta după ce au crescut exagerat de mult prețul pentru reînnoire’.

Oppo a făcut ceea ce trebuia: a oprit vânzările pe site-ul său oficial și probabil și de prin magazine, în timp ce continuă negocierile – la tribunal și în afara lui. Asta se întâmplă în Germania, dar cumva mă aștept ca mai devreme sau mai târziu situația asta să se extindă și în alte țări.

Între timp Oppo și OnePlus continuă să funcționeze în Germania și celelalte țări unde brandurile sunt prezente și oferă serviciile de suport pentru aparatele vândute.

Mă aștept ca cele două companii să ajungă la o înțelegere și vânzările să se reia – până la urmă trebuie doar ca Oppo să semneze continuarea licențierii și să vireze banii. Și în paralel să caute soluții pentru a înlocui tehnologia respectivă.

Cumva e un lucru bun că vedem astfel de incidente în Europa, pentru că dacă vă uitați la câte branduri de telefoane au apărut și cât de mult copiază funcții de la Apple, Samsung, puțină ordine nu strică.

Nu credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep