HomeFeaturedFocusVideo: cum arată always-on display pe iOS 16

Video: cum arată always-on display pe iOS 16

După ce a fost descoperit codul pentru funcția always-on display pe iOS 16, acum avem și un material video în care putem vedea cum funcționează.
După ce a fost descoperit codul pentru funcția always-on display pe iOS 16, acum avem și un material video în care putem vedea cum funcționează.

La foarte multă vreme după ce utilizatorii Android s-au putut bucura de always-on se pare că și Apple va aduce asta pe iPhone 14 Pro și Pro Max, odată cu iOS 16. Cel puțini asta putem deduce codul disponibil în versiunile beta iOS 16 și SDK-ul asociat.

Și poate mai important, implementarea Apple pentru always-on o să fie mai interesantă și mai eficientă decât cea de pe Android. Anul trecut, modelele iPhone 13 Pro și Pro Max au primit suport pentru afișarea la 120 Hz, care la început a funcționat cu probleme. Pentru a permite schimbarea dinamică a ratei de afișare, aceste modele folosesc low-temperature polycrystalline oxide (LTPO) prin care rata de afișare se schimbă odată cu tipul de conținut prezentat, însă pot merge doar până la 10Hz, chestie care anulează posibilitatea always-on.

Se pare că modelele din seria iPhone 14 Pro și Pro Max vor putea să reducă rata până la 1Hz, moment în care devine fezabilă ideea de always-on – asta și pentru că în iOS 16 există deja opțiunea de personalizare a ecranului lock, după cum am văzut în demo-urile de la WWDC 2022. Adică utilizatorul va putea adăuga detalii legate de Calendar, alarmă, vreme etc. similar cu ce pot face utilizatorii de Android.

Iar acum avem și un material video în care este simulată activitatea always-on și ne dă o idee despre ce putem să ne așteptăm odată cu lansarea iPhone 14.

Imaginile de fundal care se pretează pentru always-on în iOS 16 au un mod denumit ‘Sleep’ în care elementele au culori cu strălucirea redusă, cumva similar cu ce există pentru fundalurile cu always-on de pe Apple Watch.

Revenind la iOS 16, e posibil ca funcționalitatea always-on să fie activată automat pe modelele compatibile, atunci când ecranul este închis – cei ce au testat au putut reproduce treaba asta.

Rămâne întrebarea legată de care este impactul în ceea ce privește consumul de energie și cum se vor comporta noile ecrane din seria iPhone 14 când always-on e activ. Știm deja că modelele de bază iPhone 14 și iPhone 14 Max au suport pentru afișare la 60Hz, deci ele nu vor putea folosi always-on. Doar cele high end, din seria Pro care folosesc hardware nou pot folosi noua funcționalitate, ceea ce o să le dea un plus de atractivitate și mai mult ca sigur că și un plus semnificativ la prețul de vânzare.

În mai puțin de două luni ne vom lămuri ce și cum.

via pa

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep