HomeFeaturedFocusApple a prezentat noua serie de ceasuri Watch 8, SE si fabulosul...

Apple a prezentat noua serie de ceasuri Watch 8, SE si fabulosul Ultra

Aseară Apple a prezentat noua serie de ceasuri smart Apple Watch cu trei modele: Series 8, SE și Ultra. Detalii găsiți în articol.
Aseară Apple a prezentat noua serie de ceasuri smart Apple Watch cu trei modele: Series 8, SE și Ultra. Detalii găsiți în articol.

Fără nici-un fel de îndoială evenimentul de Apple de aseară a fost dominat de anunțul legat de lansarea noului ceas Apple Watch Ultra, o variantă rugged pentru Apple Watch Series 8, un ceas smart dedicat exploratorilor care vine să concureze cu produsele high end de la Garmin, Polar sau Suunto pe zona de preț și funcții. Alături de modelul Ultra au mai fost anunțate și noile Series 8 și SE.

Apple Watch Series 8 e următorul din seria clasică Apple Watch, fără modificări la nivel de design, însă cu ceva senzori noi, cel mai important fiind cel de temperatură care are rol esențial în măsurarea ovulației. Conform Apple, senzorul poate detecta modificări de 0.1 grade Celsius.

Pe lângă senzorul de temperatură Series 8 vine cu un modele noi de accelerometru și giroscop, făcute special să detecteze accidentele de mașină (și nu numai), caz în care apelează automat serviciile de urgență. Și pentru că Apple a înțeles că oamenii au nevoie de autonomie, vine cu o scamatorie: Low Power Mode, care duce bateria până la … 36 de ore. Treaba asta o să vină și pe modelele Apple Watch Series 4 odată cu lansarea watchOS 9.

Și mai important, modelele care au GSM vor putea folosi roaming-ul. Prețurile de pornire sunt de 399 USD, cel cu WiFi și 499 cel cu GSM.

Apple Watch SE are și el funcția de crash detection.

Apple a lansat și un nou Apple Watch SE, dedicat copiilor care vine cu același cipset Apple S8 ca cel de pe Series 8. Și are și noile versiuni de accelerometru și giroscop pentru a putea folosi detecția accidentelor auto.

Prețul de pornire este 249 USD cu WiFi și 299 cu GSM.

Apple Watch Ultra, vârful de gamă al seriei de ceasuri smart.

Și nu în ultimul rând, Apple Watch Ultra: în leak-uri era identificat drept Apple Watch Pro. Este un ceas smart cu un design interesant, fără nicio îndoială, doar că prețul de 799 USD îl face inutil în fața soluțiilor Garmin, Suunto sau Polar.

Din punctul meu de vedere Apple Watch Ultra este singurul produs remarcabil lansat de Apple ieri seară. Este varianta rugged pentru Apple Watch Series 8, așa cum a spus Apple, construit pentru exploratori care au nevoie de un ceas smart mai solid.

Apple uită însă că aceiași exploratori au nevoie și de un ceas pe care să se poată baza, nu de unul a cărui baterie se termină instant – asta cu toate că Apple anunță că cel mai cel Apple Watch are autonomie de 36 de ore.

Fiind varianta rugged, Apple Watch Ultra e făcut să funcționeze în condiții extreme – temperaturi negative, poate coborî în apă la 40m și să preia date relevante despre temperatura apei, adâncime etc. De asta e certificat EN13319 și are un difuzor a cărui zgomot poate fi auzit de la vreo 300 de m.

Carcasa e făcută din titan (diagonală de 49mm) și are display safir. Cu noua funcție Low Power durata bateriei poate fi extinsă la 60 de ore, bineînțeles cu eliminarea majorității chestiilor smart, inclusiv GPS și senzori.

Apple Watch Ultra beneficiază (în premieră) de un buton programabil prin care utilizatorii vor putea porni monitorizarea exercițiilor.

Ceasul smart va beneficia și de o aplicație exclusivă – Oceanic+, pentru pasionații de scufundări.

Nu în ultimul rând, Apple Watch Ultra vine doar în varianta cu GSM și WiFi, pentru că nu e scump degeaba.

Apple Watch Series 8 și SE pot fi comandate din 9 septembrie și vor fi livrate din 16 septembrie, Apple Watch Ultra vine din 23 septembrie.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

    • Sunt covins de asta: Apple a reusit sa vina cu o “inovatie” care sa ii faca pe fanboys sa scoata inca 400 EUR din buzunar, pentru acelasi produs. Arata mult mai bine ca Series 8 si vine cu o crestere (modesta) de autonomie.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep