HomeFeaturedFocusAceasta este seria Phone 14 Pro: tot ce trebuie să știți despre...

Aceasta este seria Phone 14 Pro: tot ce trebuie să știți despre ea!

Seria iPhone 14 Pro (cu diagonale de 6.1 și 6.7 inci) se diferențiază semnificativ de variantele iPhone 14. Aflați de ce.
Seria iPhone 14 Pro (cu diagonale de 6.1 și 6.7 inci) se diferențiază semnificativ de variantele iPhone 14. Aflați de ce.

După Apple Watch Ultra interesul legat de lansarea de aseară s-a mutat pe seria iPhone 14 Pro despre care am tot aflat informații în ultima vreme. S-a adeverit că la nivel de design nu e schimbat mai nimic (doar suportul lentilelor e ceva mai mare) însă noutățile legate de funcționalitate sunt mari. Sunt livrate două modele: standard cu display de 6.1 și Max cu display de 6.7 inci.

O să încep cu ceea ce mi-a plăcut mie cel mai mult: Dynamic Island. Este un element de interfață desenat pe notch, al cărui rol este să prezinte notificările într-un mod dinamic. Și cred că Apple a reușit să facă asta chiar foarte bine. Zona este personalizabilă pentru fiecare aplicație în parte – am văzut de dimineață un demo în care cineva se uita la un film în Dynamic Island pentru simplul fapt că se poate.

Dynamic Island pe iPhone 14 Pro

Seria iPhone 14 Pro folosește A16 Bionic (cel mai cel, ăla care rupe în două concurența cu cel puțin 40% în performanță), o diferență majoră față de modelul de bază iPhone 14, care vine cu A15 Bionic. Treaba asta a permis și folosirea unei noi camere principale de 48MP, alături de celelalte două de 12MP.

iPhone 14 Pro folosește cel mai nou și mai strălucitor display (2000 niți) făcut de Samsung, cu suport HDR și opțiuni Pro, așa cum se exprimă Apple.

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

Noul lock screen din iOS 16 e făcut special pentru seria iPhone 14 Pro, permițând afișarea permanentă (da, e display always-on) a unui număr mare de informații prin widget-urile disponibile, pentru că în teorie rata de afișare se poate duce până la 1Hz. Da, Apple a preluat în sfârșit widget-urile de pe Android.

Mergând mai departe, display-ul Super Retina de pe iPhone 14 Pro e vândut de Apple ca fiind cel mai cel de pe un smartphone.

Lock screen pe iPhone 14 Pro.

iPhone 14 Pro are aceiași noi senzori pentru accelerometru și giroscop care îi permit să detecteze și accidentele de mașină și să apeleze serviciile de urgență.

Acum vin elementele interesante: pentru modelele iPhone 14 Pro vândute în SUA, Apple renunță la nanoSIM și le echipează doar cu eSIM. E o mișcare extrem de îndrăzneață dat fiind că această tehnologie nu e încă îmbrățișată de public.

Și poate mai important, Apple oferă în iPhone 14 Pro o modalitate de a folosit conectivitatea prin satelit ca să trimită mesaje SOS. Pentru asta e nevoie de un serviciu special (disponibil în SUA și Canada, promo în primii 2 ani) și trebuie să orientați manual telefonul către sateliții disponibili în zonă. În teorie o să îi salveze pe ăia de se duc în sălbăticie și au probleme. În practică, dacă cineva chiar are probleme, puțin probabil că va putea să se deplaseze și să găsească conectivitatea necesară pentru a putea trimite mesajul SOS.

Noile prețuri pentru oferta iPhone.

Oricum ar fi, serviciul e pe iPhone 14 Pro în premieră. Mă aștept ca imediat să vedem și Samsung sărind cu așa ceva.

Și nu în ultimul rând, bateria de pe iPhone 14 Pro duce … o zi.

Prețurile încep de la 999 USD pentru iPhone 14 Pro și 1099 pentru iPhone 14 Pro Max, disponibilitate lor fiind din 16 septembrie, cu posibilitatea de comandă din 9 septembrie.

În cursul zilei de azi o să vedem și prețurile la operatorii din România.

Astea fiind zise, iPhone 14 Pro e o serie interesantă care probabil se va vinde foarte bine în ciuda faptului că creșterea capacității camerei foto la 48MP nu e dublată și de creșterea capacității de stocare pe modelul de bază. Dar cine vrea iPhone 14 Pro pentru foto va merge pe modelele cu 512GB sau 1TB.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep