HomeFeaturedFocusCe este Behavior:Win32/Hive.ZY : alerta Windows Defender

Ce este Behavior:Win32/Hive.ZY : alerta Windows Defender

În seara asta mai mai mulți utilizatori de Windows s-au trezit cu Defender raportând o infecție Behavior:Win32/Hive.ZY. Ce este și cum puteți scăpa de ea aflați în articol.
În seara asta mai mai mulți utilizatori de Windows s-au trezit cu Defender raportând o infecție Behavior:Win32/Hive.ZY. Ce este și cum puteți scăpa de ea aflați în articol.

În cursul serii o mulțime de utilizatori Windows 11 au primit o notificare legată de o infecție cu Behavior:Win32/Hive.ZY și că pericolul a fost eliminat, doar ca peste câteva minute notificarea să reapară.

Partea bună: este o alarmă falsă generată de Windows Defender, așa că puteți sta liniștiți, nu aveți sistemul infectat. Ignorați notificarea.

Partea proastă: până ce Microsoft nu analizează log-urile și nu face curat în lista de semnături Defender, ca să poată trimite un update, eroarea va persista.

Din câte am citit, problema e legată de detectarea eronată a unei bucăți din engine-ul Chromium – același ce e folosit și de Edge, Visual Studio Code și chiar aplicații gen Whatsapp, Discord, Spotify – ca fiind malware. Nu e malware, e doar o eroare de raportare a Windows Defender in urma update-lui catre pachetul de semnături Update Version 1.373.1508.0.

Ce se poate face pentru a scăpa de problemă? Până nu trimite Microsoft un update de Defender, ignorați problema cu toate că Defender o să vă sâcâie tare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep