HomeFeaturedFocusAmazon a lansat noua serie eBook Kindle, echo dot si a copiat...

Amazon a lansat noua serie eBook Kindle, echo dot si a copiat Huawei!

Săptămâna trecută Amazon a lansat o gamă nouă de dispozitive, modelul Scribe copiază evident Huawei!
Săptămâna trecută Amazon a lansat o gamă nouă de dispozitive, modelul Scribe copiază evident Huawei!

Începutul săptămânii trecute a marcat momentul în care Amazon a lansat o serie de noi dispozitive hardware printre care Kindle Scribe, Amazon Echo și Echo Studio Audio.

Noul Kindle vine cu o schimbare majoră de paradigmă: pe lângă faptul că vorbim despre un eBook reader cu diagonală de 10.2 inci și densitate de 300ppi E Ink care acum împrumută de la Huawei MatePad Paper ideea de a folosi un stylus și în felul acesta să poată fi transformat în agendă digitală.

Amazon Kindle Scribe.

Prețul său este de 449.99 EUR (pe Amazon.de) cu livrări din 30 de noiembrie, dar cine e interesat poate să facă deja comandă.

Implicit vine cu un model ˝Basic Pen˝ cine vrea unul care să îi ofere un control mai bun se poate orienta către ˝Premium Pen˝ pentru care mai dă vreo 30EUR (vine cu un buton ce poate fi folosit pe post de shortcut și are la celălalt capăt un senzor de tip gumă – practic poți șterge chestii ca și cum ai face-o cu un creion care are și gumă). Ambele soluții folosesc tehnologia Wacom EMR, pot fi atașate magnetic pe o parte a Kindle Scribe, dar nu folosesc baterii, deci nu e nevoie de încărcare.

Din câte am citit notițele se stochează în colecția Kindle, se pot extrage pasaje din cărți, are opțiuni de markup în PDF și în urma parteneriatului cu Microsoft, Word beneficiază de un plugin pentru exportul documentelor direct pe Kindle.

Sunt curios dacă există și integrarea cu OneNote, o chestie pe care o consider extrem de utilă.

Autonomia este de vreo 12 săptămâni dacă folosiți Kindle Scribe doar pentru citit, cam 30 de minute pe zi și scade la doar 3 săptămâni dacă se și scrie pe el jumătate de oră. Ceea ce oricum e foarte bine, îți ajunge să pleci în concediu 10-14 zile și să nu mai trebuiască să încarci eBook-ul.

Amazon Echo Dot 5th

Amazon a prezentat variante actualizate pentru Echo Dot și Echo Dot with Clock – cele două

Amazon Echo Dot 5th gen.

În mod evident aspectul exterior a rămas același, singura schimbare fiind la nivelul greutății, noul model fiind ceva mai greu (340 de grame). În interior se regăsesc schimbările importante: un nou sistem audio ce permite un nivel al bass-ului dublu față de ce se putea obține pe modelul precedent.

În plus, noul model Echo Dot folosește generația nouă a procesorului Amazon AZ2, care permite realizarea mai multor acțiuni local (nu mai e nevoie să fie trimise comenzi în cloud).

Există și un senzor de temperatură, sunt recunoscute mai multe gesturi touch iar și mai important, noile modele pot fi folosite ca și componente Wi-Fi extender pentru sistemele Eero Mesh. Chestia asta va deveni disponibilă și pe modelele Echo Dot și Echo Dot with Clock 4th gen.

Prețurile sunt de 59.99 EUR pentru Echo Dot și 69.99 EUR pentru Echo Dot with Clock. Livrările încep din 20 octombrie.

Livrare în România

Odată cu lansarea de săptămâna trecută am observat și o schimbare în politica de livrări Amazon.de către România: putem cumpăra Kindle, soluții Amazon Echo și ele vor fi livrate în România în mai puțin de o săptămână – sau cel puțin așa spune aplicația Amazon. E prima dată când văd că un produs hardware Amazon e livrat și în România.

Însă treaba asta e valabilă doar pentru modelele mai vechi, cele noi vor fi livrate exclusiv în Germania și Austria.

via Amazon KindleScribe și echodot

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep