HomeMobileAndroidGoogle Pixel 7 și Pixel 7 Pro au fost lansate oficial: specificații,...

Google Pixel 7 și Pixel 7 Pro au fost lansate oficial: specificații, prețuri, disponibilitate

Google a prezentat noile modele de smartphone Pixel 7 și Pixel 7 Pro, făcute pe a doua generație a cipset-ului Tensor.
Google a prezentat noile modele de smartphone Pixel 7 și Pixel 7 Pro, făcute pe a doua generație a cipset-ului Tensor.

Aseară a fost evenimentul #MadebyGoogle unde am putut urmări prezentarea oficială a noilor dispozitive 2022 din seria Pixel. Adică smartphone-urile Pixel 7 și Pixel 7 Pro, ceasul Pixel Watch, tableta Pixel și noul set de căști Buds.

Smartphone-urile Pixel 7 și Pixel 7 Pro sunt un upgrade al variantei Pixel 6 pe noul cipset Tensor și toate chestiile faine asociate acestora se datorează performanței noului cipset. Prezentarea de ieri a fost una dintre puținile din ultima vreme în care accentul nu s-a mai pus pe numărul de tranzistori sau cu cât e mai rapid noul cipset, în schimb Google a ales să menționeze lucrurile cu adevărat importante: ce poți face cu noile Pixel 7 și mai ales cum poți face mai bine treaba asta.

seria Google Pixel 7

Pixel 7, modelul mai ieftin al noii serii Pixel, vine cu display de 6.4 inci 1080p AMOLED și rată de refresh la 90Hz, un display puțin mai mic decât cel de pe Pixel 6, însă cu margini mai subțiri. Pixel 7 Pro are un display de 6.7 inci, 1440p LTPO AMOLED, cu rată de refresh variabilă de la 10 Hz până la 120 Hz. Ambele modele au un nivel de strălucire mai bun cu 25% față de seria Pixel 6.

Cipsetul Tensor G2 vine cu 8GB RAM pentru Pixel 7 și 12GB RAM pentru Pixel 7 Pro, variantele de stocare fiind de 128/256GB pentru Pixel 7 și un plus de 512 GB pentru varianta Pro. Autonomia este de o zi, printr-o baterie de 4355 mAh (Pixel 7) și 5000 mAh (Pixel 7 Pro) cu opțiune de încărcare rapidă wireless 20W/23W și reverse wireless charging.

Ambele telefoane se pot încărca 50% în 30 de minute prin cablu folosind încărcătorul 30W USB Type-C, care evident că nu este inclus în cutie, pentru că și Google a ales să copieze prostia Apple.

Sistemele foto sunt aceleași cu cele de pe seria Pixel 6 adică 50MP cea principală, 12MP cea ultra-wide. Pixel 7 Pro are în plus un modul de 48MP telefoto.

Pe această construcție e pusă în valoare performanța cipset-ului Tensor G2, care vine să îmbunătățească semnificativ pozele de noapte, procesarea înregistrărilor video 10-bit HDR, aduce Cinematic Blur (oare unde am mai văzut asta?), eliminarea artefactelor. Chestii extrem de faine, care se pot face acum local, nu e nevoie de trimiterea în cloud a informațiilor.

Pentru că Pixel 7 Pro are o cameră de 50MP, folosirea puterii de procesare de pe Tensor G2 și a noului AI de îmbunătățire a imaginilor, utilizatorii pot să obțină poze de calitate pe orice variantă de zoom până la 30x (sunt făcute simultan poze și cu camera principală și cu cea telefoto și apoi imaginile sunt suprapuse).

De altfel Google a insistat că utilizatorii de Pixel au acum posibilitatea de a îmbunătăți semnificativ calitatea tuturor pozelor pe care le au în colecția Photos, datorită noului AI.

Legat de pozele macro, Pixel 7 Pro are un mod Macro Focus cu care oferă detalii excelente la poze făcute de la 3 cm.

Altă treabă interesantă: ambele modele au o cameră selfie de 10.8MP capabile de rezultate bune și în condiții de noapte – aici intră în scenă și funcția Photo Unblur ce poate să îmbunătățească semnificativ calitatea selfie-urilor.

Spuneam că Google a centrat noile telefoane Pixel pe ce pot face și nu pe specificații, o chestie pe care s-a insistat în prezentare a fost faptul că datorită Direct My Call calitatea convorbirilor crește semnificativ, AI-ul putând să izoleze vocea de zgomotul de fond și să crească claritatea.

Alte lucruri: telefoanele vin cu senzor de amprentă pus sub display, posibilitatea de a folosi camera selfie pentru autentificare facială, suport pentru NFC, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct, hotspot și certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Dimensiunile sunt: 162.9 x 76.6 x 8.9 mm pentru Pixel 7 Pro, 155.6 x 73.2 x 8.7 mm pentru Pixel 7.

Ambele telefoane pot să fie comandate deja, prețurile fiind de 899 EUR pentru Pixel 7 Pro și 649 EUR pentru Pixel 7. Livrările încep din 17 octombrie.

Interesant este că pe Amazon.de pare să fie disponibilă opțiunea de livrare în România cu un cost suplimentar de 7.13 EUR …

Se pare că putem cumpăra noile Pixel 7 direct de pe Amazon.de, cu livrare în România.

Chiar dacă la prima vedere Pixel 7 Pro nu pare să se poată compara cu niciun flagship modern, trebuie să știți că în acest moment în afară de Samsung, este singura variantă de a cumpăra un smartphone Android care arată într-un anumit fel și nu e vândut de companiile din China. Și nu în ultimul rând, seria Pixel primește constant actualizările Google Android, fiind alături de Samsung, singurele modele care vă garantează 5 versiuni de Android (față de 1, maxim 2 pe telefoanele chinezești).

În altă ordine de idei, puteți vedea aici toată lansarea Google.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep