HomeFeaturedFocusiOS 16.1 disponibil pentru download

iOS 16.1 disponibil pentru download

iOS 16.1 e disponibil oficial pentru download. Toate aparatele care au iOS 16 îl pot instala.

În seara asta Apple face un exercițiu și oferă către download iOS 16.1, iPadOS 16.1, watchOS 9.1 și noul macOS Ventura. Posesorii se aparate Apple sunt invitați la un maraton de download-uri și sunt sfătuiți să aibă răbdare și să fie pregătiți pentru eventualele probleme.

iOS 16.1 vine ca primul mare pachet de update-uri pentru noua versiune iOS lansată în această toamnă, aducând câteva noi funcții – din păcate disponibile doar pentru anumiți utilizatori.

Capul de afiș este deținut se iCloud Share Photos, opțiunea prezentată de Apple la WWDC 2022 prin care utilizatorii pot să partajeze poze cu familia.

Live Activities widget își face apariția pe iOS, venind să ocupe spațiul gol de pe mijlocul ecranului Lock Screen, în care aplicațiile vor putea afișa informații in timp real.

Fitness+ poate fi acum folosit fără un Apple Watch iar Wallet primește opțiunea de integrare și partajare pentru cheile digitale via iMessage sau whatsapp.

Pentru SUA și Canada apare funcția de încărcare cu energie curată – adică pui gadget-ul la încărcat și acesta începe să se încarce doar atunci când aplicația Apple detectează că în rețea e energie curată …

Nu în ultimul rând Home suportă acum și standardul Matter.

Peste toate astea vin și remedii pentru unele dintre problemele detectate pe iOS 16.0.3, în speță CarPlay pe VPN, Dynamic island indisponibil în anumite situații și problemele care permiteau afișarea conversațiilor șterse din Messages.

Ca de obicei e posibil să fie introduse și ceva patch-uri de securitate. Pachetul e măricel – peste 1GB așa că dacă îl puneți de pe o conexiune de date să verificați că nu vă ia tot traficul disponibil.

Oficial nu sunt anunțate probleme majore introduse de acest nou update, fiind însă vorba de Apple, poate că ar fi bine să nu vă grăbiți să îl puneți.

Eu nu îl pun încă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep