HomeCloud & MobilityMicrosoft Designer foloseste AI-ul DALL-E 2 pentru generarea de imagini

Microsoft Designer foloseste AI-ul DALL-E 2 pentru generarea de imagini

Microsoft a introduce în Microsoft 365 soluția Designer ce folosește AI-ul DALL-E 2 pentru a genera elemente grafice.
Microsoft a introduce în Microsoft 365 soluția Designer ce folosește AI-ul DALL-E 2 pentru a genera elemente grafice.

Din toată avalanșa de informații anunțată azi de Satya Nadella în kyenote-ul său de la Ignite 2022, e o chestie care mi s-a părut extrem de interesantă și utilă: Microsoft Designer. Este un serviciu care va intra în curând în Microsoft 365 (pentru moment e în stadiul preview, accesul e pe bază de invitație) și care va oferi posibilitatea de generare a elementelor grafice personalizate, prin simpla descriere a lor către AI. Prin asta Microsoft dorește să crească funcționalitatea abonamentului Microsoft 365, în special pentru companii sau creatorii de conținut care au nevoie de elemente de individualizare.

Folosind DALL-E 2 (construit în Microsoft Cognitive Services) utilizatorii pot genera imagini personalizate, fie pornind de la concepte virtuale, fie folosind bucăți din anumite imagini care apoi sunt ajustate de AI.

Microsoft Designer la treabă.

Printre primii care au testat produsul sunt cei de la Mattel, care au folosit DALL-E 2 ca să vină cu idei legate de Hot Wheels. RTL Deutschland folosește DALL-E 2 ca să genereze scene pentru episoadele de podcast sau scene în audiobook-uri. Microsoft spune că există filtre care vor proteja drepturile de autor și vor bloca utilizatorii să folosească AI-ul în scopuri care vizează imagini asociate celebrităților, obiectelor religioase sau cele legate de conținut violent sau imagini cu tentă sexuală. Bine, rămâne de văzut cât de bune sunt filtrele acestea versus ingeniozitatea utilizatorilor.

Aici aveți o mică prezentare pentru DALL-E:

Mai multe detalii și posibilitatea de a vă înscrie în programul preview găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep