HomeMobileAndroidAndroid 13 pentru OnePlus 9/9 Pro e gata de download

Android 13 pentru OnePlus 9/9 Pro e gata de download

Zilele trecute OnePlus a anunțat că sistemul de operare Oxygen 13 (cu Android 13) e gata și pentru seria OnePlus 9/9 Pro. Aflați cum o instalați!
Zilele trecute OnePlus a anunțat că sistemul de operare Oxygen 13 (cu Android 13) e gata și pentru seria OnePlus 9/9 Pro. Aflați cum o instalați!

Posesorii de OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro pot să instaleze Android 13 care vine sub forma sistemului de operare Oxygen 13. Săptămâna trecută OnePlus a anunțat că a sistemul de operare a ieșit din faza de testare (unde a stat doar câteva săptămâni, semn că noii proprietari ai OnePlus sunt optimiști că nu vor mai fi problemele de la Android 12). Ca de obicei, disponibilitatea OTA se face în mai multe etape, însă dacă nu aveți încă update-ul, îl puteți instala manual.

Versiunea de Europa pentru OnePlus 9 are identificatorul EU: LE2113_11.F.16, iar OnePlus 9 Pro are LE2123_11.F.16.

Ce aduce nou Oxygen OS 13?

În primul rând Android 13 cu noile elemente asociate interfeței, optimizări de performanță etc. Lista noutăților (o puteți consulta aici) include schimbările Aquamorphic Design, Efficiency, screencast, transfer de fișiere, elementele de personalizare pe Always on Display, funcții noi de securitate etc.

Procesul de instalare e relativ simplu intrați în Settings, About device și clic pe icon-ul roșu cu Official versions. Ar trebui să apară disponibilitatea și apoi să o puteți descărca. Încă nu sunt disponibile pachetele pentru instalarea manuală, pun aici link-urile când apar.

Și înainte de a aplica actualizarea, asigurați-vă că aveți copii de siguranță pentru poze și fișierele importante – în mod normal nu ar trebui să se întâmple nimic rău, dar e mai bine să fiți prevăzători!

În caz că sunt probleme, puteți să reveniți la Android 12: descărcați de aici OnePlus 9 (EU) pachetul pentru OnePlus 9 sau de aici cel de OnePlus 9 Pro (EU). Copiați apoi fișierul în directorul root al telefonului și asigurați-vă că aveți cel puțin 5.5 GB liberi. Intrați apoi în Settings, About device și clic pe icon-ul roșu cu Official versions. Dacă nu apare nimic în verificarea OTA, mergeți în meniul hamburger, și alegeți Local Install. Alegeți fișierul descărcat mai sus și dați-i drumul – evident, asigurați-vă că bateria e cel puțin la 50%.

Încă nu am pus update-ul, acum sunt în proces de a face asta. Revin cu impresii!

UPDATE: puteți obține pachetul de update folosind Oxygen Updater din Play Store și apoi îl instalați manual. L-am pus aseară și pare că merge (am înțeles că sunt ceva probleme cu Google Pay, se rezolvă printr-un reset cu aducerea telefonului la setările din fabrică). Interfața arată ceva mai bine grație noilor instrumente de customizare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep