HomeFeaturedFocusUtilizatorii știu că Chromebook-urile sunt degeaba: piața a scăzut la jumătate!

Utilizatorii știu că Chromebook-urile sunt degeaba: piața a scăzut la jumătate!

Vânzările de Chromebook-uri au scăzut la doar 51% în trimestrul 2 din 2022, conform IDC.
Vânzările de Chromebook-uri au scăzut la doar 51% în trimestrul 2 din 2022, conform IDC.

După avântul luat în 2020 și 2021, piața de PC-uri/tablete/telefoane se reconfigurează și primele care resimt sunt Chromebook-urile. Conform IDC, în trimestrul doi din 2022 piața a ajuns la doar 51% din aceiași perioadă a lui 2021, cu doar 6 milioane de unități vândute. Cei mai afectați sunt HP, Samsung și Lenovo, unde scăderile au fost de peste 50%!

Cred că cifrele de mai sus sunt relevante pentru ceea ce reprezintă ideea de Chromebook în mintea utilizatorilor: mai bine își cumpără telefoane sau tablete, în loc să dea banii pe un Chromebook. Asistăm la un evident trend descendent ce continuă evoluția negativă de anul trecut unde în primul trimestru a fost o scădere de 61.9%, iar în cel de-al patrulea unul de 63,3%.

După ce școlile și utilizatorii au investit în acest tip de dispozitive la începutul pandemiei și-au dat seama că aceste dispozitive au o utilitate limitată și că dincolo de folosirea pentru vizualizarea conținutului video, completarea de documente office și participarea în ședințe, sunt destul de puține alte lucruri pe care le poți face pe ele, mai ales dacă vorbim de modelele extrem de ieftine unde performanța e o problemă majoră.

Pe de altă parte trebuie să ținem cont și de faptul că piața de PC-uri are la rândul ei un trend descendent, trimestrul al doilea din 2022 fiind cel care a prezentat cele mai ˝dureroase¨ cifre.

Și pot să fiu de acord: degeaba a încercat Microsoft să crească vânzările prin blocarea upgrade-ului la Windows 11 pe criterii hardware, publicul a înțeles că dacă ceva funcționează, nu trebuie schimbat. Mai ales acum!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep