HomeCloud & MobilityZoom introduce servicii de email si calendar pentru a concura cu Teams

Zoom introduce servicii de email si calendar pentru a concura cu Teams

Pentru că sunt într-un context în care va trebui să migrez (foarte curând) de la Teams către Zoom (company policy) mi-a atras atenția acest anunț: Zoom One va aduce în aceiași interfață servicii de Email și Calendar pentru a oferi o experiență similară Teams.

Știrea poate să treacă neobservată, dar ea trebuie adăugată în context: sunt foarte multe companii care nu vor să folosească servicii Microsoft și care în acest moment au opțiuni combinate gen Zoom și Slack, pentru care noua ofertă Zoom o să fie extrem de interesantă. La Zoomtopia, Zoom a anunțat o versiune beta de Zoom One unde noile servicii Mail și Calendar vin să ofere o experiență similară Teams, alături de opțiuni de Team Chat, Whiteboard și Meetings.

Managementul Zoom a înțeles că e o pâine de mâncat, mai ales după saltul important pe care serviciul l-a avut în timpul pandemiei și încearcă să înainteze, oferind bucăți de funcționalitate care lipsesc în context enterprise.

Pentru început sunt vizate companiile mici, cu oferte care vin să contracareze Office 365 și Google Workspace.

Mai multe detalii despre direcția Zoom au fost oferite de Joseph Chong pe blog-ul Zoom. În primul rând serviciile de comunicare criptată via email, inclusiv pe domenii @zmail.com. Cine vrea, poate folosi domeniul propriu, la fel ca serviciile Microsoft, Google.

Sunt foarte curios să văd cum o să fie experiența Zoom, după ce în ultimii 20 de ani am folosit Outlook, Lync, Skype și mai nou Teams.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep