HomeFeaturedFocusFuncția ECG e disponibilă pe Huawei Watch GT3 Pro în România. Oarecum...

Funcția ECG e disponibilă pe Huawei Watch GT3 Pro în România. Oarecum …

Anunțată la începutul lunii septembrie, funcția ECG e disponibilă și în România pe ceasurile Watch GT3 Pro. Dar nu funcționează (încă) complet.
Anunțată la începutul lunii septembrie, funcția ECG e disponibilă și în România pe ceasurile Watch GT3 Pro. Dar nu funcționează (încă) complet.

Zilele trecute am văzut că aplicația Huawei Health de iOS a primit un update care îi schimbă icon-ul și aduce niște funcții noi. Una intre ele este cea care permite accesare informațiilor ECG culese de pe dispozitivele wearable Huawei care oferă așa ceva.

Folosesc de ceva vreme un ceas smart Watch GT3 Pro (pe care în momentul de față îl consider cea mai bună soluție de acest gen pentru Android) împreună cu iOS și sunt mulțumit de cum merge. Prin vară, atunci când l-am testat am observat că de pe ceas se poate folosi aplicația ECG, datele sunt preluate, însă ele nu apar în aplicația Health pentru a putea fi consumate, pentru că la momentul respectiv nu exista certificare în Europa.

Între timp Huawei a anunțat că a primit certificarea și că primul dispozitiv care va putea folosi ECG în Europa este Watch GT3 Pro, după ce va primi un anumit update. Ei bine, se pare că update-ul acesta a venit și în aplicația Health există zona ECG unde putem consulta măsurătorile făcute cu ceasul. Funcția trebuie activată pe contul Huawei ID împreună cu un smartphone care are SIM (aceiași chestie pe care o are și Samsung pentru funcția similară).

Așa am putut consulta înregistrările făcute în trecut cu Watch GT3 Pro (modelul C4F).

Și mi-am zis: ce chestie faină. Super, hai să mai încerc o măsurătoare. Numai că aici am rămas blocat: acum nu mai merge aplicația ECG de pe ceas pe motiv că e prea veche și din Huawei Health de pe telefon (iOS) nu am niciun update de firmware. Interesant este că și dacă leg ceasul pe un smartphone Android cu cele mai noi versiuni Huawei Health și HMS tot nu primesc niciun update de firmware.

Aplicația ECG nu funcționează pe Watch GT3 Pro, modelul C4F.

În concluzie Huawei a activat (oarecum) ECG în aplicația Health dar ceva a rămas în urmă cu firmware-ul Watch GT3 Pro (HarmonyOS 2.1.0.316 cu firmware-ul 2.1.0316 SP2C00M00) , pe modelul pe care îl folosesc. Nu îmi dau seama dacă treaba asta afectează toate modelele din seria C4F sau e doar ceva punctual pe produsul pe care îl folosesc eu. O să mă documentez și revin cu informații.

Și apropo de treaba asta, cei care folosesc un Watch GT3 Pro pot folosi ECG pe ceas și telefon?

UPDATE: intre timp m-am lămurit: în România funcționează funcția ECG și în plus, pe Watch GT3 Pro există și Arterial stiffness detection (care ar putea să vă spună dacă aveți cumva venele îngroșate). Acestea sunt disponibile în firmware-ul 2.1.0.417 (C00M04) cu HarmonyOS 2.1.0.417.

În cazul meu, ceasul era asociat unor servere de test, cu firmware special. După 4 update-uri consecutive de firmware am ajuns la 2.1.0.417 cu ECG și Arterial stiffness detection disponibile și pe iOS 16.1.

Și observ că acum Huawei Health pe iOS e mai stabilă, ceea ce este încă un mare plus.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Salut! Ma gandesc sa cumpar un GT4 pro. Ai idee daca articolul se aplica si lui? Sau sunt alte software-uri in functie de model? Multumesc

    • In general Huawei aduce cam aceleasi functii pe toate modelele din aceiasi categorie, dar nu e neaparat o regula – ex: pe Watch 3 Pro aveam o functie care masoara timpul in care te speli pe maini – nu am vazut-o pe alte modele.
      Revenind la intrebare, daca te referi la Huawei Watch 4 Pro, da exista. Eu nu stiu ca Huawei sa fi lansat GT4 Pro, asa ca nu am idee. Si exista si pe versiunea Watch Ultimate.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep