HomeFeaturedFocusCheile digitale pentru mașină din Apple Wallet pot fi partajate cu utilizatorii...

Cheile digitale pentru mașină din Apple Wallet pot fi partajate cu utilizatorii Android

Apple a decis că merită să aducă integrarea cu Android pentru partajarea cheilor digitale (pentru mașină) folosite cu Apple Wallet.
Apple a decis că merită să aducă integrarea cu Android pentru partajarea cheilor digitale (pentru mașină) folosite cu Apple Wallet.

O chestie care mi-a scăpat săptămâna trecută: Apple a decis să ofere posibilitatea de partajare a cheilor digitale (pentru mașină) stocate în Apple Wallet cu utilizatorii de Android. Iar asta se întâmplă datorită faptului că Apple lucrează cu IETF, organizația care promovează standardizarea vizavi de partajarea informațiilor.

În cazul digital car keys, Apple a introdus prima implementare via IETF în care permite partajarea cheilor cu utilizatorii de Android, primii sunt cei ce au telefoane Pixel, iar în curând toți cei ce folosesc Android 12+ vor putea beneficia de aceiași funcționalitate.

Pentru cine nu e familiarizat cu subiectul, Car Key este tehnologia care permite Apple Wallet să comunice cu mașinile (doar cele compatibile, evident, care nu sunt prea multe acum) într-un mod similar cu plățile contactless. Adică te duci lângă mașină, deschizi Apple Wallet, activezi cheia și apropii telefonul de cititorul montat pe mașină. Dacă cheia corespunde, mașina se va descuia.

Revenind la ideea de partajare, acest lucru se poate face direct din Wallet, apăsând butonul Share care până acum putea folosit doar cu alți utilizatori iPhone. Odată cu iOS 16.1 aplicația Wallet poate partaja cheile și cu Android, via cele mai populare soluții de transfer de informație, incluzând aici și aplicațiile de mesagerie.

Revocarea accesului se face tot din Apple Wallet, prin selectarea cheii, deschiderea listei People cu persoanele cărora li s-a oferit accesul partajat și eliminarea persoanelor de acolo.

Nu e rău că Apple face niște pași în direcția aderării la standarde, însă o întrebare cheie rămâne: ați avea încredere în Apple/Google ca să vă țineți cheia mașinii în Wallet? Dat fiind că în mod constant vedem probleme de securitate/funcționalitate asociate iOS/Android și sunt convins că de îndată ce adopția acestei tehnologii va crește, probleme majore vor fi descoperite.

via 9to5

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep