HomeFeaturedFocusServiciul SOS prin satelit de pe iPhone 14 e disponibil și în...

Serviciul SOS prin satelit de pe iPhone 14 e disponibil și în Europa

Marțea trecută Apple a anunțat că serviciul Emergency SOS prin satelit, disponibil pe aparatele iPhone 14 poate fi folosit și în Europa, mai exact în Franța, Germania, Marea Britanie și Irlanda, făcând posibilă contactarea echipelor de intervenție și în afara zonelor cu semnal GSM. În perioada următoare (adică la anul) și alte țări din Europa vor putea beneficia de acest serviciu.

Anunțat la evenimentul din septembrie, serviciul Emergency SOS prin care utilizatorii de iPhone 14 pot apela echipele de intervenție și atunci când sunt în afara zonelor de semnal GSM a fost implementat în SUA și Canada luna trecută, atâta vreme cât aveau iOS 16.1 și abonamentul necesar activării serviciului.

Doar aparatele iPhone 14 și cele care vor veni după pot folosi acest serviciu datorită unei combinații de software și hardware (antena necesară conectării la satelit). Atâta vreme cât au abonamentul activ, cei care au nevoie să trimită un semnal de ajutor, o pot face în aproximativ 15 secunde din momentul în care au reușit să prindă semnal pe un satelit – asta se face urmând instrucțiunile de pe ecranul telefonului. Odată activ, utilizatorii pot să își transmită locația prin satelit folosind aplicația Find My.

Ceva de genul:

Ajută treaba asta? În mod cert există scenarii în care entuziaștii pot apela la soluția Apple în locul cumpărării unui aparat cu recepție prin satelit, posibil și la un cost mult mai mic.

Așteptăm acum poveștile de succes în care sistemul revoluționar Apple salvează vieți, așa cum a făcut-o constant miraculosul Apple Watch și mai nou Watch Ultra.

via zdnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep