HomeFeaturedFocusOppo si Samsung licențiază tehnologie 5G de la Huawei

Oppo si Samsung licențiază tehnologie 5G de la Huawei

Conform unui articol din Nikkei Asia, Huawei a anunțat că a pornit un parteneriat cu Oppo ce implică licențierea anumitor patente legate de tehnologia 5G pe care o dezvoltă. Aceste patente fac parte din categoria SEP (Standard essential patents), adică acelea de care orice producător are nevoie pentru a respecta standardele în vigoare.

Parteneriatul este unul cross, adică companiile își oferă accesul reciproc la tehnologii vitale, printre care se află 5G, codec-urile audio/video și Wi-Fi. În felul acesta ambele au de câștigat în urma avansului tehnologic realizat din combinația de tehnologii.

Interesant este că și Samsung a realizat un parteneriat similar cu Huawei pe zona 5G – nu sunt oferite detalii publice despre ce patente este vorba în parteneriat, însă ne putem gândi ușor la faptul că Samsung are nevoie de tehnologii fiabile și rapide pentru modem-urile sale 5G din telefoane, tablete, wearable. Asta dacă ne gândim la faptul că modem-ul 5G asociat cipset-ului Google Tensor nu a fost cea mai bună alegere din cauza problemelor de performanță. Și e foarte posibil să vedem 5G Huawei în viitoarele generații de produse Samsung și Oppo.

Ca fapt divers, merită subliniat că sunt peste 20 de companii care au acorduri de licențiere cu Huawei pe zona de tehnologie de comunicație, contracte ce au adus Huawei peste 1.3 miliarde UDS în ultimii 3 ani.

via PA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep