HomeFeaturedFocusAngajații Microsoft își pot lua concediu nelimitat!

Angajații Microsoft își pot lua concediu nelimitat!

Microsoft le oferă angajaților din SUA posibilitatea e a-și lua concediu nelimitat.
Microsoft le oferă angajaților din SUA posibilitatea e a-și lua concediu nelimitat.

Într-un moment în care toată piața IT este într-o expectativă vizavi de angajări și promovări, cu unele firme care continuă să facă concedieri masive, Microsoft (care și-a curățat ograda) introduce o măsură interesantă: angajații (toți!) din SUA beneficiază de concediu nelimitat.

Într-un email trimis angajaților, Kathleen Hogan, șefa de resurse umane de la Microsoft, spune că ¨Pentru că modul în care muncim – adică când, cum sau de unde – s-a schimbat dramatic în ultima vreme și noi (Microsoft) ne-am transformat modernizând modul în care se poate lua concediu – adică un model flexibil, care este următorul pas.˝

Schimbarea intră în vigoare din 16 ianuarie și înseamnă că și cei proaspăt angajați pot să înceapă să își ia concediu fără să mai treacă lunile asociate zilelor respective. Microsoft va oferi și 10 zile de concediu asociate sărbătorilor, bolilor sau diferitele îndatoriri prezente în SUA (prezența în juriu de exemplu). Mai mult, cei care încă au zile de concediu neconsumate, vor fi remunerați pentru ele.

Doar că asta se aplică doar angajaților full time din SUA, cei plătiți cu ora nu au așa ceva din cauza dificultăților legale.

În felul acesta Microsoft se alătură altor companii care au implementată politica de concediu nelimitat (pentru toți sau doar pentru anumiți angajați): Salesforce, Linkedin, Oracle sau Netflix. Și vine peste prima de 1500 USD pe care Microsoft a dat-o angajaților în timpul pandemiei.

Chestia asta sună foarte bine și mi-ar plăcea să o văd implementată și în România, doar că nu văd asta curând din cauza atitudinii față de muncă a patronilor, managerilor și angajaților …

via tv

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep