HomeCloud & MobilityMusicLM: AI-ul Google care poate genera muzica pornind de la niste descrieri

MusicLM: AI-ul Google care poate genera muzica pornind de la niste descrieri

Într-un moment în care se pare că Alphabet (Google) e depășită de trendul AI, vine și ceva din partea lor: MusicLM, AI-ul capabil să creeze muzică pe baza unor descrieri de tip text. Încă nu e ceva funcțional, ci doar o lucrare științifică publicată la Universitatea Cornell pe care o poate consulta oricine.

Interesant mi se pare faptul că vedem această lucrare la puțin timp după ce conducerea Google ˝s-a panicat˝ vizavi de folosirea OpenAI de către Microsoft (și alții) în produse deja funcționale (și a declarat prioritate 0 generarea de produse AI), ceea ce denotă că Alphabet a cam rămas în urmă cu produse valide în zona asta. Din materialul publicat înțelegem că MusicLM va putea să scoată muzică plecând de la o frază de genul ˝un sunet lin de vioară și pe fundal niște acorduri de chitară˝.

MusicLM poate să combine informațiile furnizate sub formă de text peste o bucată de melodie furnizată AI-ului ca să genereze conținut modificat. Câteva dintre rezultatele generate de MusicLM pot fi consultate aici, cu tot textul sursă.

Un exemplu ar fi: ˝A fusion of reggaeton and electronic dance music, with a spacey, otherworldly sound. Induces the experience of being lost in space, and the music would be designed to evoke a sense of wonder and awe, while being danceable.˝

Spre deosebire de implementările OpenAI pentru ChatGPT sau DALL-E, MusicLM nu o să fie disponibil curând pentru testarea generală, ceea ce ne spune un singur lucru: produsul nu e încă funcțional, dar Google a ținut să spună că lucrează și ei la așa ceva. După cum bine știți, Google e una dintre companiile care aduc repede pe piață produsele, tocmai ca să vadă reacția și să decidă dacă investește în continuare în ele sau nu.

Poate că mai mult decât ChatGPT, MusicLM va fi studiat cu atenție de creatorii de conținut, muzica fiind unul dintre domeniile în care lumea se uită cu mare atenție vizavi de respectarea drepturilor de autor.

Dar e bine să știm că există un proiect MusicLM.

via tc

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep