HomeFeaturedFocusOrange, rețeaua cea mai rapidă în măsurătorile Netograf

Orange, rețeaua cea mai rapidă în măsurătorile Netograf

Orange

ANCOM, prin intermediul platformei sale Netograf.ro a stabilit că Orange România oferă cele mai mari viteze de încărcare și descărcare a conținutului pe internet. Este vorba despre vitezele medii de internet fix și mobil.

Măsurătorile Netograf au arătat că în 2022 utilizatorii din România au experimentat o viteză medie de download de 533 Mbps pentru internetul fix prin cablu, în creștere cu aproximativ 17% comparativ cu anul anterior, și o viteză medie de upload de 455 Mbps, în creștere cu 52% față de anul 2021. Creșteri similare au fost înregistrate și în ceea ce privește internetul mobil la nivel național, utilizatorii experimentând o viteză medie de download de 38 Mbps, cu 26% mai mare decât în anul anterior și o viteză medie de upload de 15 Mbps, cu 46% mai mare față de anul 2021.

În comparație cu aceste cifre medii (stabilite pentru primii cinci furnizori din fiecare companie), cifrele Orange România ne arată destul de clar calitatea acestor servicii:

  • Internet prin cablu: 802.98 Mbps vitează medie download, 726.65 Mbps viteză medie upload și 10.35 milisecunde întârzierea de transfer.
  • Internet WiFi: 201.93 Mbps vitează medie download, 188.84 Mbps viteză medie upload și 21.73 milisecunde întârzierea de transfer.
  • Internet mobil: 56.6 Mbps vitează medie download, 24.22 Mbps vitează medie upload, 37.54 milisecunde întârzierea de transfer.

Concluzia acestui stundiu pentru 2022 pare să fie destul de clară: Orange este cea mai rapidă rețea mobilă și cea mai rapidă rețea 5G din România.

Netograf.ro este instrumentul dezvoltat de ANCOM în beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independentă și obiectivă, ce cuprinde aplicația web, aplicația pentru terminale fixe și aplicații mobile pentru Android și iOS.

via ANCOM

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep