HomeFeaturedFocusPiața de smartwatch a crescut cu 12% în 2022

Piața de smartwatch a crescut cu 12% în 2022

smartwatch

O analiză a celor de la Counterpoint Research, numită pompos Global Smartwatch Model Tracker, a relevat faptul că livrările de ceasuri smart au crescut în 2022 cu 12% în comparație cu cele din 2021. Asta în condițiile în care al patrulea trimestru al anului a fost unul mai slab decât cel din 2021 (cu 2% scădere). O scădere neașteptată, pe fondul primelor trei trimestre ale anului. Și pusă de analiști pe seama inflației și a contextului economic ușor instabil.

Evident, Apple domină în continuare, cu o cotă de piață de 34.1%. Podiumul este completat de către Samsung și Huawei, cu cote de piață de 9.8%, respectiv 6.7%.

Mai multe informații despre principalii competitori de pe piața de smartwatch și cotele lor de piață, în graficul de mai jos.

Și mai interesant este faptul că Apple, la o cotă de piață de 34.1% (ca număr de unități livrate), a atras 60% din veniturile generate de această piață. Aici este marele merit al companiei din Cupertino, că este un adevărat magnet în a atrage venituri mari, care se transformă în profituri pe măsură.

În continuare cea mai mare felie din piață este deținută de unitățile cu preț de vânzare sub 100 dolari. În schimb, pe zona de smartwatch cu preț de peste 400 dolari (în speță Apple), s-a înregistrat cea mai mare creștere, de 129%.

Mai multe detalii despre acest studiu gasiți în link-ul sursă.

via Counterpoint Research

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep