HomeMobileAndroidPrimele impresii despre seria Samsung Galaxy S23, specificații și preț

Primele impresii despre seria Samsung Galaxy S23, specificații și preț

Primele impresii despre seria Samsung Galaxy S23, specificații și prețurile în România.
Primele impresii despre seria Samsung Galaxy S23, specificații și prețurile în România.

În seara aceasta, în cadrul primului eveniment Unpacked din 2023, Samsung a lansat oficial noua serie de flagship-uri Galaxy S23, construite în jurul noului cipset Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy și cu o serie de îmbunătățiri incrementale.

Noua serie S este prima care vine cu Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, ce îi conferă o durabilitate pentru utilizare pe termen lung și care are în medie 22% conținut reciclat. În plus, fiecare smartphone Galaxy S23 vine ambalat într-o cutie realizată din hârtie 100% reciclată, și a crescut cantitatea de materiale reciclate utilizate în procesul de producție, de la șase componente interne ale Galaxy S22 Ultra, la 12 componente interne și externe ale Galaxy S23 Ultra. Pentru seria Galaxy S23 s-au folosit o varietate mai mare de materiale reciclate decât orice alt smartphone Galaxy, inclusiv aluminiu și sticlă reciclate pre-consum și materiale plastice reciclate post-consum provenite din plase de pescuit aruncate, sticle PET și butoaie de apă.

Am avut ocazia să mă joc puțin cu noile modele și pot să vă spun câte ceva despre ele.

Samsung Galaxy S23/S23+

Galaxy S23 are un design și configurație similară cu Galaxy S23+, diferențele fiind prezente la display și capacitatea bateriei. Galaxy S23 vine cu un display FHD+ Dynamic AMOLED 2X de 6.1 inci și rată de refresh de 120 Hz, cu ecran plat și fără margini care să iasă evident peste nivelul carcasei. Este cel mai mic model al seriei (doar 70.9 x 146.3 x 7.6mm), totodată fiind și cel mai ușor, cântărind doar 168 de grame.

Galaxy S23+

În ceea ce privește sistemul foto, Galaxy S23 e identic cu S23+, venind cu un sistem principal format din trei camere:

  • 12MP Ultra-Wide Camera F2.2, FOV 120˚ 
  • 50 MP Wide Camera F1.8, FOV 85˚  
  • 10MP Telephoto Camera 3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚ 

Iar pentru prima dată avem o cameră selfie de 12MP, cu F2.2, FOV 80˚ .

Bateria este una de 3900 mAh, mai mare decât cea de pe modelul de anul trecut, în teorie fiind capabilă să ofere suficientă energie pentru utilizarea pe timpul unei zile întregi.

În ceea ce privește memoria, S23 vine în două variante: 8 GB RAM + 128/256 GB pentru stocare.

După primul contact S23 mi se pare ușor de manevrat, are un display excelent și se ține foarte bine în mână. Android 13 cu OneUI 5.1 se mișcă foarte bine iar faptul că Samsung a extins colaborarea cu Google în zona de comunicații permite acum participanților la un apel Google Meet să partajeze notițele stocate în aplicația Samsung. Dar cel mai mult îmi place că pe un format mai mic ai toată experiența de flagship, iar cei ce preferă să folosească smartphone-uri mai mici, vor aprecia cu siguranță acest lucru.

Aș fi vrut să pot testa mai mult zona de foto, însă nu a fost posibil așa că o să revin cu detalii pe tema asta cât se poate de repede. Dar câteva lucruri sunt clare: focalizare rapidă, moduri extinse pentru fotografiere de noapte.

Samsung Galaxy S23

Prețul lui Galaxy S23 începe de la 4699 LEI pentru varianta de 128GB, iar disponibilitatea în România va fi din 17 februarie.

Modelul S23+ este identic din punct de vedere funcțional cu varianta S23, având un display mai mare (de 6.6 inci), tot FHD+ și Dynamic AMOLED 2X. Configurația sa începe de la 8 GB RAM și 256/512 GB pentru stocare, iar bateria are o capacitate de 4700 mAh fiind construit pentru utilizatorii care apreciază un display mai mare și pentru asta au nevoie de o baterie  de capacitate crescută (inclusiv opțiuni de încărcare rapidă, cu sau fără fir).

Corpul său are o dimensiune de 76.2 x 157.8 x 7.6mm și cântărește 196g.

Galaxy S23+ are un preț care pleacă de la 5949 LEI.

Galaxy S23 Ultra: vechiul Note într-un format mai elegant

Dintre toate modelele seriei Galaxy S23, Ultra este cel pe care îl prefer. Și nu pentru că este cel mai puternic sau că are cea mai generoasă configurație pentru sistemul principal de camere foto (deși și asta e un mare plus), ci pentru performanța și utilitatea pe care aduce. Practic este varianta de top a noii generații de smartphone-uri Galaxy, cu tot ce este mai bun de pe piață. Și îmi face plăcere să văd că în ciuda dispariției brand-ului Note, Samsung menține activ acest produs special.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Vorbim de un display de 6.8 inci, QHD+ Edge, Dynamic AMOLED 2X și rată de refresh la 120 Hz cu suport pentru S Pen (încorporat în carcasă) pe care informația se vede perfect și poate fi transformat rapid în soluție de luat note. Iar aici tehnologia de recunoaștere a scrisului și integrarea în Samsung Notes, versatilitatea oferită de S Pen în ceea ce privește controlul, extind cu mult funcționalitățile unui smartphone clasic.

Carcasa are un design simplu, cu linii drepte, ce aduce o notă subtilă de eleganță pentru acest dispozitiv. În ciuda dimensiunii, se ține foarte bine în mână.

Sistemul foto, care în acest moment este emblema Samsung pe smartphone-uri, are o configurație de 4 camere în sistemul principal și una pentru cel selfie (12MP):

  • 12MP Ultra-Wide Camera F2.2, FOV 120˚  
  • 200 MP Wide Camera F1.7, FOV 85˚  
  • 10MP Telephoto Camera 3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚ 
  • 10MP Telephoto Camera 10x Optical Zoom, F4.9, FOV 11˚ 

Noul senzor de 200MP face posibilă înregistrarea de detalii interesante, în toate condițiile de iluminare și un zoom puternic, iar focalizarea automată se realizează instant.

La fel ca la modelele S23 și S23+, Galaxy S23 Ultra are o cameră selfie de 12MP, cu suport de înregistrare video 8K.

Mi-a plăcut prezența modului profesional de înregistrare foto, unde se pot ajusta toate setările iar imaginea este salvată în mod RAW pentru a permite o prelucrare ulterioară. La fel și pe zona de înregistrare video, unde te poți juca în voie cu focalizarea, luminozitatea și chair cu nivelul de sunet – împreună cu un set de căști Buds2 Pro se poate înregistra sunetul în format 360, soluție excelentă pentru creatorii de conținut video.

Prețul lui Galaxy S23 Ultra începe de la 6949 LEI, pentru varianta de bază cu 8 GB RAM și 256 GB pentru stocare. Interesant de știut că variantele de 512GB și 1TB vin cu 12GB RAM, în loc de 8 GB.

Galaxy S23 Ultra permite transferul automat al informațiilor de pe telefon pe Windows 11.

În curând o să revin cu mai multe detalii.

Promoție Samsung la lansare

Seria Galaxy S23 este disponibilă pentru precomandă începând cu 1 februarie pe Samsung.com, la operatori și retaileri, în online și în magazine. La precomanda oricărui model din seria Galaxy S23 în perioada 1-16 februarie utilizatorii primesc capacitate de stocare dublată, un e-voucher de 500 de lei și contravaloarea telefonului actual, dacă vin cu el la schimb. În plus, pot primi noul device înainte de 10 februarie. Pentru detalii legate de ofertă, vizitați https://www.samsung.com/ro/precomandagalaxy/.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep