HomeMobileAndroidSeria Galaxy S23 primește o opțiune interesantă: alimentare directă, fără procesare în...

Seria Galaxy S23 primește o opțiune interesantă: alimentare directă, fără procesare în baterie

Printre elementele noi aduse de Samsung pe seria Galaxy S23 se numără și posibilitatea de alimentare directă a telefonului, fără să mai fie folosită bateria!
Printre elementele noi aduse de Samsung pe seria Galaxy S23 se numără și posibilitatea de alimentare directă a telefonului, fără să mai fie folosită bateria!

O chestie faină care a lipsit multă vreme de pe smartphone-uri este posibilitatea de a alimenta telefonul direct, fără să mai fie folosită bateria. E o chestie similară cu ceea ce există pe laptop-urile de gaming, unde curentul merge direct la componente, fără să treacă mai întâi prin baterie.

Așa ceva a venit pe seria Galaxy S23 și se numește Pause USB Power Delivery, opțiune disponibilă în cea mai nouă versiune a aplicației Game Booster. Din păcate, nu toate modelele au primit încă update-ul, dar va veni în curând. Eu am testat pe sample-ul Samsung Galaxy S23 Ultra cu care mă joc zilele acestea și nu am încă funcția activă, cu toate că abia am actualizat Game Booster.

Pause USB Power Delivery nu face altceva decât să elimine operația de încărcare a bateriei atunci când telefonul este conectat prin fir la o sursă de încărcare. Ea este utilă pentru cei ce folosesc telefonul pentru jocuri, mai ales dacă au controller-e care beneficiază de o sursă proprie de curent, fiind posibil ca telefonul să fie alimentat direct de acolo. Scoțând bateria din circuit, cipset-ul e încărcat direct, făcând sistemul să nu se încălzească la fel de tare.

Opțiunea Pause USB Power Delivery din Game Booster.
via sm

În același timp, dacă bateria nu mai trebuie încărcată atunci când se folosește o sursă alternativă de energie, se reduce numărul de cicluri de încărcare consumate și în timp îi va crește durata de viață.

Se pare că atunci când opțiunea e activă, Galaxy S23 Ultra consumă doar 6W, iar fără ea ajunge și la 17W pe aceiași sursă de încărcare.

Aștept să vină și la mine update-ul ca să vă pot spune dacă acest lucru se traduce și într-o creștere a performanței.

via sm

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep