HomeFeaturedFocusAchiziția Activision de către Microsoft are piedici și în Marea Britanie

Achiziția Activision de către Microsoft are piedici și în Marea Britanie

Microsoft

Se pare că tot mai multe instituții competente au de obiectat în ceea ce privește achiziția de către Microsoft a studiourilor Activision. Ultima piedică vine tocmai din Marea Britanie, din partea British Competition and Markets Authority. Care consideră că anumite schimbări ar trebui operate în contractul de achiziție, înainte ca acesta să primească undă verde. Interdicția primită din partea acestei instituții este însă una provizorie.

Cea mai mare temere a acestei instituții este că anumite titluri de succes din portofoliul Activision vor deveni exclusive pentru Xbox (și eventual Windows). Sau că vor fi vândute la prețuri mult mai mari pentru alte platforme.

Cei de la Microsoft au promis că nu vor face așa ceva. Ba chiar au intenționat să acorde rivalilor de la Sony o înțelegere pe 10 ani pentru folosirea franchizei Call of Duty pe PlayStation. O propunere care ridică din start ceva semne de întrebare la felul în care este formulată. Dar pe care se pare că au încheiat-o deja cu Nintendo.

Oricum, Call of Duty pare să fie mărul discordiei în toată această bătălie pe care deocamdată Microsoft nu prea pare să o câștige. Spun asta pentru că informarea instituției britanice vine după o concluzie similară a Comisiei Anticoncurență a Uniunii Europene. Și a unui raport negativ din partea FCC-ului american.

via GSM Arena  

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep