HomeFeaturedFocusO chestie pe care mi-o doresc în aplicațiile de navigație asistată de...

O chestie pe care mi-o doresc în aplicațiile de navigație asistată de GPS

În aplicațiile de navigare asistată de GPS lipsește o funcție majoră: rutare rapidă spre prima benzinărie/punct de interes.
În aplicațiile de navigare asistată de GPS lipsește o funcție majoră: rutare rapidă spre prima benzinărie/punct de interes.

În ultimii 20 de ani am urmărit cum soluțiile de navigare asistată de GPS au evoluat până în punctul în care îți oferă cam tot (și gratis de cele mai multe ori!), însă lipsește ceva: posibilitatea de a naviga rapid către un anumit punct de interes (să zicem benzinărie) atunci când ești pe drum.

Să fiu mai exact: ați observat că atât în soluțiile de navigare din mașini cât și în cele de pe smartphone (Google Maps, Waze, HERE WeGo etc.) ai posibilitatea de a urmări traseul și uneori poți selecta ce informații utile să îți fie afișate de-a lungul rutei?

Deși îmi place utilitatea adusă de Waze prin informarea legată de incidentele de pe traseu, mi se pare mai simplă și mai intuitivă soluția Naviextras de pe Mazda (folosește hărțile HERE WeGo) sau direct aplicația HERE WeGo de pe telefon/tabletă. Acestea permit selectarea unor tipuri de informații care să îți fie afișate de-a lungul rutei – în speță restaurante sau bezinării și pe măsură ce navighezi, ele apar ordonate în funcție de distanța până la ele.

Chestia asta mi se pare excelentă pentru că în felul acesta îți poți planifica mai simplu opririle, fără să stai mereu să cauți cea mai apropiată benzinărie.

Însă aici e o problemă: nu există (sau nu am înțeles eu cum se activează) posibilitatea ca în timpul navigației să poți selecta unul dintre punctele de interes afișate pe lângă traseu (să zicem o benzinărie) și să creezi instant ruta către el – practic să apeși pe respectivul punct de interes și să îți ofere rapid ruta, prin adăugarea lui ca punct intermediar. Pentru că nu întotdeauna punctul de interes (benzinăria în acest caz) se află pe traseu și uneori ești nevoit să părăsești drumul principal.

Cred că o astfel de chestie ar îmbunătăți foarte mult experiența de navigare cu soluțiile proprietare din mașini sau aplicațiile de pe smartphone. Cel puțin mie mi-ar fi de mare folos atunci când e nevoie de un pișu stop rapid.

Eu am trimis un feature request către HERE WeGo și poate în curând o să apară așa ceva pe aplicația de telefon sau în soluțiile din mașini. Sper cel puțin.

Voi aveți cunoștință de vreo funcționalitate similară care e activă pe vreo soluție de navigație? Ați folosit-o?

Aștept sugestii în comentarii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep