HomeFeaturedFocusRedfall nu va avea versiune de Playstation, pentru că trebuie să fie...

Redfall nu va avea versiune de Playstation, pentru că trebuie să fie exclusiv Xbox/PC

Într-un moment în care Microsoft încearcă să convingă pe toată lumea că achiziția Activision-Blizzard nu va afecta versiunile pentru platforme non-Microsoft ale jocurilor create de acest studio, apare informația că Redfall va fi exclusiv Xbox/PC când inițial avea și versiune PlayStation.

Poate știți că Redfall este făcut de Arkane, parte a grupului ZeniMax Media, achiziționat de Microsoft în 2021, și care mai are în portofoliu și DOOM, Elder Scrolls sau Fallout. Inițial, Arkane avea în plan și o versiune de PlayStation pentru Redfall, dar după achiziția Microsoft lucrurile s-au schimbat rapid: fără PlayStation, variantă exclusivă Xbox/PC. O chestie cât se poate de normală, că doar Microsoft nu a plătit o grămadă de bani ca să facă jocuri pentru competiție.

Redfall va fi un joc open world, jucat online, în care participanții vor conlucra să distrugă cam tot ce mișcă pe acolo și la un moment dat o să fie și o versiune care nu necesită conectarea permanentă la net.

Din demo-ul de mai jos puteți vedea că nu e cine știe ce șmecherie de capul lui, însă decizia Microsoft de a-l face exclusiv Xbox/PC iese la iveală într-un moment foarte prost, tocmai atunci când compania din Redmond încearcă din răsputeri să asigure pe toată lumea că jocurile Activision-Blizzard vor rămâne și pe alte platforme.

Directorul de creație al Arkane, Harvey Smith, ar fi confirmat că decizia de a abandona PlayStation aparține Microsoft: “Am fost cumpărați de Microsoft și asta a fost o schimbare cu S mare. Au venit și au spus: Fără PlayStation, ne concentrăm pe Xbox, PX și Game Pass.

Există însă și o chestie cu steluță: înainte de achiziția ZeniMax, Microsoft a informat organele de reglementare că își dorește ca jocurile viitoare să fie create doar pentru platformele Xbox/PC. Ceea ce se și întâmplă.

Pe de altă parte, tot Microsoft spune că jocuri precum Diablo sau Call of Duty, create de studiourile Activision-Blizzard, nu vor fi exclusive Xbox/PC.

Așa că situația în acest moment a devenit puțin mai tensionată pentru Microsoft. Aștept să văd ce urmează și în funcție de asta o să decid care va fi următoarea mea consolă.

via wc

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep