HomeFeaturedFocusHuawei vine cu un ceas smart Watch Ultimate pentru pasionații de sporturi...

Huawei vine cu un ceas smart Watch Ultimate pentru pasionații de sporturi extreme

Astăzi Huawei a anunțat că începând cu luna aprilie va aduce în Europa ceasul smart Watch Ultimate, create pentru zona super premium, pentru pasionații de sporturi extreme. Și la fel ca Apple încearcă să ia din piața Garmin, Fenix, companii care au renume aici.

Watch Ultimate are variante Submarine și Seamaster, vine cu trei butoane (unul cu rotiță și două clasice) și carcasă din “innovative zirconium-based liquid metal material”, chestie ce sună foarte aproape de metalul LiquidMetal folosit în unele ceasuri Omega.

Ceasurile vin cu diferite variante pentru curea, de la două modele din cauciuc (silicon) pentru modelul negru (cu variantă rezistentă la scufundări) și titan penru cel albastru. Că veni vorba despre scufundări, Watch Ultimate rezistă până la 24 de ore la adâncimi de maxim 110 m și are și noi opțiuni pentru scufundări.

Display-ul este unul de 1.5 inci LTPO AMOLED cu o rezoluție de 466 x 466 pixeli și strălucire maximă de 1000 niți, protejay cu safir. Sistemul de operare este Harmony OS și Watch Ultra beneficiază de toate funcționalitățile ceasurile din seria Watch GT 3, cu un extra: pentru China poate fi activat și o activitate de Golf plus opțiunile speciale pentru scufundări.

Durata de viață a bateriei este estimată de Huawei la 14 zile (bateria este de 530 mAh), similară cu cea de pe Huawei Watch GT 3 Pro, dar asta se va întâmpla doar dacă aveți un skin care nu are prea multe animații și nici nu folosiți toți senzorii de pe ceas.

Din experiența folosirii unui Watch GT 3 Pro pot să spun că realist durata de viață ar trebui să fie undeva la 5-7 zile, cu ceasul folosit normal și pe la 3-4 dacă activați intens modurile de măsurare a diverselor activități sportive ce necesită și folosirea GPS-ului. Încărcarea de la 0 la 100% se face în mai puțin de o oră, cu primii 25% în 10 minute.

Sunt disponibile opțiunile de integrare cu Strava și Runtastic pentru aceste tipuri de activități fizice. Ceasul beneficiază și de prezența senzorilor de monitorizare a nivelului de oxigen, ECG și a bătăilor inimii. Cu ajutorul algoritmilor TruSeen 5, TruSleep 3 se pot obține date interesante legate de calitatea somnului și al stării de sănătate în general.

Ceasul va veni în Europa la începutul lunii aprilie și nu va avea și versiune LTE, conectarea la smartphone făcându-se prin Bluetooth.

Încă nu știu prețurile, rămâne să le aflu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep