HomeFeaturedFocusSchimbare pentru Windows Insider: apare canalul Canary, probabil pentru Windows 12

Schimbare pentru Windows Insider: apare canalul Canary, probabil pentru Windows 12

Zilele trecute Microsoft a anunțat prin vocea Amandei Langowski niște schimbări importante pentru programul Windows Insider: canalul Dev este cel în care o să apară mai des elemente noi, unele dintre ele posibil să nu ajungă niciodată în versiunile finale. Dar mai important, apare canalul Canary, unde cel mai probabil vor apărea funcțiile pe care Microsoft le pregătește pentru următoarea versiune majoră de Windows.

În Canary vor fi puse acele noutăți ce au nevoie de un timp mai mare de testare și vor include schimbări la nivelul kernel-ului, API-uri noi etc. În Canary vor fi date mai multe build-uri de Windows decât în Dev, Beta sau Release și numărul de identificare o să înceapă cu 25000 în timp ce Dev va rămâne la 23000 și Beta la 22000, Release va avea versiunile de Windows 10 și Windows 11.

Și mai important, utilizatorii Windows Insider care sunt acum pe canalul Dev sunt mutați automat în Canary și din păcate singura modalitate de a ieși de acolo este reinstalarea unui Windows curat. Mai mult decât atâta, build-urile Canary vor fi mai instabile, funcțiile ce apar aici ieșind imediat ce au fost implementate de echipa de dezvoltare.

În concluzie, canalele de distribuție pentru Windows Insiders arată așa:

  • [NOU!] Canary Channel: dedicat utilizatorilor care vor să vadă rapid schimbările și care sunt capabili să ofere feedback și să repare problemele prin găsirea de soluții de evitare a lor.
  • [SCHIMBAT!] Dev Channel: este pentru entuziaști cu acces la cele mai noi build-uri de Windows 11. Și aici vor fi probleme de stabilitate.
  • [NESCHIMBAT] Beta Channel: pentru cei ce vor să testeze funcții noi, dar pe build-uri stabile. Sunt versiuni apropiate de ceea ce se va lansa în build-urile comerciale.
  • [NESCHIMBAT] Release Preview Channel: pentru cei ce vor să vadă versiunile finale cu puțin timp înainte de lansarea lor oficială. Este canalul cu build-uri stabile, dar lansate rar.

Ca să știți :).

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep