HomeFeaturedFocusRecomandare: un curs rapid de introducere in Python

Recomandare: un curs rapid de introducere in Python

Python este unul dintre limbajele de programare tot mai căutate în ultima vreme și aici vedeți cum puteți începe să vă familiarizați cu el.
Python este unul dintre limbajele de programare tot mai căutate în ultima vreme și aici vedeți cum puteți începe să vă familiarizați cu el.

Pentru că mai multă lume m-a întrebat despre niște tutoriale legate de limbajul Python, am zis că nu ar fi rău să caut câteva (gratuite) și să văd ce și cum. Am dat peste unul publicat de Microsoft, denumit sugestiv ˝Python for beginners˝.

Are cam patru ore și este structurat logic, prezentând inițial conceptele, apoi instrumentele de lucru, inclusiv folosirea Visual Studio Code și câteva exemple. După ce îl veți parcurge (probabil o să vă ia câteva zile dacă faceți bucăți de câte o oră) o să dobândiți cunoștințele de bază pentru a înțelege ce e Python, cum să lucrați cu pachetele asociate și evident, să scrieți primul vostru program în Python.

Spre finalul tutorialului veți vedea și ce înseamnă elemente de bază precum elementele Boolean, șiruri, liste, funcții, dicționare, parcurgerea buclelor etc.

Pentru ca apoi să știți și cum să vă descurcați cu erorile și ce trebuie făcut pentru ca programul făcut de voi să funcționeze așa cum trebuie.

Toate detaliile se găsesc aici. Vă trebuie un laptop și ceva timp liber.

Și să nu uit: dacă unele capitole vi se par plictisitoare, puteți să săriți peste ele.

Spor la învățat!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep