HomeMobileAndroidSamsung Exynos 2400 vine cu o crestere semnificativa de performanta in GPU

Samsung Exynos 2400 vine cu o crestere semnificativa de performanta in GPU

În ciuda neajunsurilor din ultima vreme, Samsung nu renunță la ideea de a dezvolta propriile cipset-uri, iar următoarea generație Exynos 2400 va veni cu o creștere semnificativă de performanță în zona GPU. Conform celor mai noi informații din zona asta, Exynos 2400 va folosi noul concept RDNA2 cu 6WGP, ce ar trebui să fie de cel puțin patru ori mai rapid decât Xclipse 920 GPU folosit acum pe cipset-urile Exynos 2200.

WGP înseamnă “workgroup processor” și face parte din arhitectura RDNA dezvoltată de AMD. O unitate WGP folosește două unități de calcul în noul RDNA2, ceea ce înseamnă că viitorul cipset Exynos 2400 va putea folosi 12 unități pentru GPU, față de doar 3 în actualul cipset Exynos 2200. Mai adăugăm și creșterea de performanță legată de viteza de rulare și arhitectura folosită și mai obținem încă un plus de performanță, evident doar la nivel teoretic pentru moment.

Alt lucru interesant: Samsung lucrează cu AMD și dezvoltatorii de jocuri ca să introducă tehnologiile de ray tracing în următoarea generație de cipset, unul dintre primele jocuri care vor beneficia de noile schimbări fiind versiunea de Android pentru Diablo: Immortal for Android (care acum nu poate folosi setările maxime pe Exynos 2200).

Zvonurile anterioare spuneau că Exynos 2400 va folosi un sistem CPU cu 10 core-uri: un Cortex-X4, două unități Cortex A720 cu viteză crescută, 3xCortex A720 cu frecvență mai mică și 4xCortex A520 eficiente în power saving.

Dar toate astea se vor întâmpla abia în 2024 și cel mai probabil, vor fi inima seriei Galaxy S24.

via gsma

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep