HomeFeaturedFocusApple și Samsung domină topul vânzărilor de telefoane premium

Apple și Samsung domină topul vânzărilor de telefoane premium

Canalys

Cei de la Canalys au publicat rezultatele unui studiu extrem de interesant. Perioada pe care a fost realizat acest studiu este ianuarie – martie 2023 (primul trimestrul al acestui an). O primă concluzie foarte interesantă este legată de ponderea telefoanelor premium (cu preț mai mare de 500 dolari) din totalul vânzărilor.

O pondere care a ajuns în acest prim trimestru al lui 2023 la 31% și care crește constant de câteva trimestre încoace. Vedeți graficul de mai jos care este foarte sugestiv.

Dincolo de acest lucru, dacă ne adâncim doar în zona de telefoane premium, pe care Canalys le vede ca având preț de vânzare mai mare de 500 dolari, vedem o dominare clară a celor de la Apple în primul rând. Companie care împreună cu Samsung acaparează în mod autoritar această categorie de telefoane.

De-abia pe locurile 13 și 14 vedem câte un telefon Xiaomi, respectiv Huawei.

Iar dacă ne rezumăm doar la primele 10 poziții, avem șase ocupate de către telefoane Apple (inclusiv primele patru locuri ale clasamentului) și patru ocupate de telefoane de la Samsung.

Poate cel mai interesant aspect al acestui studiu este dat de faptul că avem un pliabil în top 10. Samsung Galaxy Z Flip4 este pe locul 10 al acestui clasament. Semn că pliabilele devin tot mai populare și că aceasta este direcția către care ne îndreptăm încet.

Unul dintre oamenii de la Canalys responsabil cu acest studiu afirmă că dominarea celor de la Apple și de la Samsung este în mare parte datorată disponibilității foarte largi pe plan geografic pe care o asigură cele două companii pentru produsele lor. Aviz producătorilor mai mici, care încă nu își fac curaj să își extindă disponibilitatea în mod susținut!

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep