HomeFeaturedFocusPiata de smartphone a scazut in al doilea trimestru al anului

Piata de smartphone a scazut in al doilea trimestru al anului

Canalys

Cei de la Canalys au publicat raportul lor trimestrial despre piața de smartphone. Cifrele nu arată deloc bine și relevă faptul că în al doilea trimestru al anului (perioada aprilie, mai, iunie 2022), livrările pe piața globală de smartphone au fost cu 9% mai mici decât în perioada similară a anului trecut.

Acest lucru s-a datorat unui cumul de factori. Contextul politic la nivel internațional, criza de componente (chip-uri) care încă persistă, inflația tot mai mare care afectează toate zonele geografice ale globului, toate acestea au contribuit la această diminuare a livrărilor de smartphone.

Însă lucrurile trebuiesc privite într-un context mai larg, cu un al doilea trimestru al anului trecut foarte bun la nivel de livrări de smartphone, după o perioadă marcată de Covid. Tocmai de aceea, prin comparație, acum avem o scădere.

La nivel de jucători, Samsung și-a păstrat poziția dominantă, în timp ce Apple a revenit pe locul al doilea, depășind Xiaomi-ul care a avut ceva probleme tocmai pe piața din China. Graficul de mai jos este grăitor în ceea ce privește evoluția cotelor de piață și care sunt cei mai importanți jucători din punctul de vedere al celor de la Canalys.

via Canalys

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep