HomeFeaturedFocusGoogle și Apple lucrează să combată folosirea ilegală a tracker-elor wireless

Google și Apple lucrează să combată folosirea ilegală a tracker-elor wireless

Cei doi mari competitori din industria smartphone au decis că merită să își unească eforturile și să pornească un proiect (mai bine zis să creeze un standard) al cărui scop este să ofere utilizatorilor un instrument prin care să poată detecta prezența unor tracker-e wireless nedorite în imediata apropiere.

E normal ca Apple să vrea asta pentru că AirTag este tot mai folosit în scopuri de monitorizare, de multe ori nedorită, a persoanelor, mașinilor sau bagajelor. Google și-a dat seama că e posibil ca și utilizatorii Android să poată avea un instrument de detecție așa că a acceptat colaborarea.

Declarația Apple sună așa: ¨Astăzi Apple și Google au propus un standard care să permită combaterea folosirii abuzive a dispozitivelor Bluetooth pentru urmărirea locației. Este o premieră în domeniu, care vor permite dispozitivelor Bluetooth să fie compatibile cu acest standard și să alerteze utilizatorii de iOS și Android atunci când dispozitive neautorizate sunt detectate în preajmă.¨

După cum știți, Apple are deja în iOS câteva opțiuni care să permită detectarea dispozitivelor AirTag neautorizate, însă colaborarea cu Google în crearea unui standard de detecție este un mare pas înainte. Și după cum e și normal, alte companii care produc (sau vor să producă) dispozitive similare AirTag au zis că vor susține inițiativa – și vorbim aici despre Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security, Pebblebee.

Urmează să vedem cum arată propunerea de standard odată ce el va fi trimis către IETF (Internet Engineering Task Force) în perioada următoare iar dacă lucrurile arată bine, va fi adoptat până la final de 2023, urmând să fie încorporat în iOS și Android.

via neowin

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep