HomeFeaturedFocusInca un update critic: iOS 16.4.1 (a)

Inca un update critic: iOS 16.4.1 (a)

Aseară Apple a lansat primul update iOS 16.4.1 (a) sub denumirea de Rapid Security Response în care a adus niște patch-uri importante pentru probleme de securitate ce încă nu au fost dezvăluite. Probabil din cauza faptului că deja există exploit-uri pentru ele.

Pin urmare, dați-i drumul la update și puneți rapid acest update – asta dacă veți putea. Aseară mi-a fost imposibil să îl instalez din cauză ca îmi dădea eroarea ˝Unable to Verify Security Response˝, indiferent dacă eram pe WiFi sau 5G. Din fericire azi dimineață am putut să instalez patch-ul, după ce l-am șters din Settings/General/iPhone Storage.

Rapid Security Response este un nou tip de update-uri ce vor livrate de Apple în iOS 16 și macOS 13 prin care vor veni update-uri critice, în afara programului normal de actualizări. După cum am spus, versiunea 16.4.1 (a) de iOS nu are încă detalii despre ce probleme de securitate au fost remediate, însă există niște detalii vagi legate de Safari, WebKit (engine-ul Safari folosit pentru afișarea de informații în iOS) și alte aplicații cheie din sistemul de operare.

Actualizarea s-a instalat rapid după ce am trecut de momentul în care trebuia verificată. În teorie ar fi trebuit să se instaleze automat și să apară notificare legată de necesitatea repornirii telefonului.

iOS 16.4.1(a) e un pachet mic – are 82.5MB însă a generat un pachet de aproape 3GB care ar fi trebuit aplicat local, așa că ar fi bine să aveți atâta spațiu disponibil pe telefon.

Pentru că până acum nu am văzut niciun efect negativ vă recomand să puneți actualizarea asta cât mai repede pentru că Apple nu dat-o degeaba.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep