HomeFeaturedFocusMeta a fost amendată cu 1.2 miliarde euro

Meta a fost amendată cu 1.2 miliarde euro

Meta

Amenda de 1.2 miliarde de euro a fost aplicată pentru încălcarea unor directive ale Uniunii Europene legate de GDPR. Meta, compania care are sub umbrela sa Facebook-ul, a transferat informațiile personale ale unor utilizatori din Uniunea Europeană pe servere care erau locate fizic în afara acesteia. Mai exact în Statele Unite. Au fost încălcate astfel clauzele unui acord din 2020, pe care compania lui Mark Zuckerberg se angajase să le respecte.

Amenda a fost impusă de către Irish Data Protection Authority (IE DPA). Conform celor de la European Data Protection Board (EDPB), este cea mai mare amendă din istorie aplicată pentru încărcarea normelor GDPR.

Dimensiunea acestei sancțiuni a fost rezultatul mai multor factori. A contat foarte mult faptul că aceste transferuri de date aveau loc în mod regulat, cu o frecvență destul de mare și au continuat și după primul set de avertismente. Ceea ce demonstrează foarte clar că cei de la Meta făceau conștient acest lucru, nu a fost vorba doar despre un incident izolat.

Este de așteptat ca această amendă să fie contestată și să avem parte de un proces înainte ca suma (sau o parte din ea) să fie efectiv plătită. Plătită către UE, prin instituțiile amintite mai sus, nu către utilizatorii finali ale căror informații personale au fost tranzitate către alte servere fiind astfel expuse.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep