HomeFeaturedFocus5 chestii interesante care vin in iOS 17

5 chestii interesante care vin in iOS 17

Cele mai interesante adiții anunțate de Apple pentru iOS 17.
Cele mai interesante adiții anunțate de Apple pentru iOS 17.

Care sunt cele mai interesante chestii de la iOS 17 cu care am rămas dupa prezentarea Apple de la WWDC 2023? Nu sunt multe, pentru că în principiu iOS 17 e mai degrabă o suită de imbunătățiri decât de inovații, dar sunt lucruri care o să ne ajute.

Cele mai faine 5 chestii pe care le-am văzut până acum sunt:

1.Personalizarea ecranului de apel

Apple va permite folosirea unei imagini pe tot ecranul, asociate contactelor, iar treaba asta se va afișa atunci când vine un apel. Se numește customizable Poster și va putea fi aleasă din poze și extinse cu texte, și chiar Memoji – partea faină este că fiecare utilizator își va alege, de pe propriul telefon, cum să arate imaginea sa pe aparatele pe care le va apela.

Și dacă tot vorbesc de FaceTime, e posibil ca apelurile să fie trimise direct pe un Apple TV, ca să poată fi văzute pe un display mai mare.

2.Mesaje audio/video în FaceTime

Pentru cazurile în care apelurile FaceTime nu pot fi preluate de destinatar, există acum posibilitatea de a lăsa un mesaj video/audio pentru a putea fi vizualizat/ascultat ulterior. E o chestie interesantă, prin care Apple aduce în FaceTime conceptele din WhatsApp.

3.NameDrop: schimbarea rapidă a numerelor de telefon

Opțiunea din iOS 17 care mi se pare cea mai interesantă este NameDrop: o modalitate simplă de schimbare a numerelor de telefon prin AirDrop. Când vrei să îi dai altul utilizator de iOS numărul tău de telefon trebuie doar să activezi opțiunea și să apropii telefonul de cel căruia vrei să îi transmiți numărul.

4.SharePlay pentru CarPlay

Pentru situațiile în care sunteți pe drum și folosiți CarPlay, puteți apela la opțiunea de SharePlay cu care să puneți pe sistemul audio al mașinii propria muzică, fără să fie nevoie să conectați propriul telefon. E o treabă cool, care introduce un element de interactivitate ce va fi apreciat de mulți.

5.Live Voicemail

În iOS 17 va fi posibil ca un mesaj de voce trimis către o căsuță voicemail să fie automat ˝citit˝și transformat în text, în așa fel încât să poată fi citit în situația în care apelul nu poate fi preluat.

Cam astea sunt elementele de noutate care mi-au atras atenția până acum. După cum spuneam ieri, dacă vreți să vedeți mai multe despre iOS 17 puteți citi detaliile de aici sau chiar să vă instalați primul beta (detalii aici).

Vouă ce vă place din ceea ce a anunțat Apple?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep