HomeFeaturedFocusFTC blochează din nou tranzacția Microsoft-Activision Blizzard

FTC blochează din nou tranzacția Microsoft-Activision Blizzard

Microsoft

De această dată Comisia Federală de Comerț din Statele Unite, US Federal Trade Commission (FTC), a motivat că are nevoie de mai mult timp pentru a analiza corect dacă achiziția Activision Blizzard de către Microsoft va afecta interesele consumatorilor de pe piața de console. Și cât timp deliberează acest lucru, tranzacția respectivă este blocată.

Sincer nu m-aș fi așteptat la aceste piedici chiar de acasă de la Microsoft, din Statele Unite. Dar este un semn binevenit că legislația funcționează și este mai presus chiar și decât unul dintre cei mai influenți oameni ai momentului.

Comisia Federală de Comerț vrea să fie sigură că această achiziție nu va avea un impact în detrimentul consumatorilor. Probabil că până la urmă avizul va fi unul pozitiv.

Aceeași tranzacție a fost subiectul unor discuții și în Marea Britanie. A primit deocamdată un aviz negativ din partea UK Competition and Markets Authority (CMA). Asta deși Microsoft s-a arătat dispusă să semneze acorduri de disponibilitate a titlurilor Activision pentru platformele concurente de pe piața de console.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep