HomeFeaturedFocusAptos este noul font Calibri sau vechiul Times New Roman pentru suita...

Aptos este noul font Calibri sau vechiul Times New Roman pentru suita Office

Faceți cunoștință cu noul font Aptos care va deveni alegerea implicită în aplicațiile Word, Outlook, PowerPOint și Excel din cadrul pachetului Microsoft Office (sau Microsoft 365): vorbim de un font sans-serif, construit pe conceptul Swiss. Povestea lui Aptos nu este foarte complicată: până acum câteva luni s-a numit Bierstadt și a fost unul dintre cele cinci fonturi comandate de Microsoft către designeri (alături de Grandview, Seaford, Skeena, Tenorite), pentru a putea fi incluse în Office în 2021 și care mai apoi a fost finisat.

Prin urmare nu vorbim de un font nou, doar de decizia Microsoft de a-l pune ca font implicit în aplicațiile Office Word, Outlook, PowerPoint și Excel, după cum spune Si Daniels, într-o postare pe Medium.

Aptos a fost creat de către Steve Matteson – cel care a lucrat și la Segoe, unul dintre primele fonturi folosite de Microsoft în Windows Vista. Pachetul de fonturi e deja instalat pe sistemele voastre, dacă folosiți suita Office pe Windows și macOS, trebuie doar să îl selectați ca să îl puteți folosi.

Aptos pe Office sub macOS Venturra.

Mi se pare un font bine desenat, cu o grămadă de variante – Display, Regular, Italic, Bold, SemiBold, Black și toate combinațiile posibile între aceste variante.

Sunteți liberi să îl folosiți după cum doriți.

Noul font Aptos.

Faptul că Aptos e acum fontul implicit nu înseamnă că trebuie să renunțați la Calibri sau că veți fi nevoiți să renunțați la acest font – el rămâne instalat (dacă vă aduceți aminte, a venit cu Office 2007) și disponibil.

Am zis să știți, în caz că vă treziți cu mesaje sau documente care nu mai arată așa cum știați.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep