HomeCloud & MobilityCand AI-ul incepe sa dea erori pe site-urile mari: banca de alimente...

Cand AI-ul incepe sa dea erori pe site-urile mari: banca de alimente recomandata ca punct de interes

După ce site-ul MSN a avut un articol în care recomanda vizitarea unei bănci de alimente pe post de obiectiv turistic, Microsoft spune că nu e vina AI-ului, ci a unui operator uman.

O să încep cu o chestie importantă: la fel ca multe alte site-uri și publicații online, MSN a dat afară o grămadă de oameni în 2020 și i-a înlocuit cu AI-ul (pe atunci Bing AI nu era încă un subiect public). Așa se face că articolele de pe msn.com au început să scadă în calitate, dar au generat trafic pe placul internauților pasionați de spectacol.

Zilele trecute, pe site-ul MSN a apărut un articol despre punctele de interes din Ottawa (Canada) în care pe locul 3 apărea recomandarea de a vizita o bancă de alimente, chestie care nu prea are sens.

Între timp Microsoft a reacționat și a spus că respectiva recomandare nu a fost generată și publicată direct de AI, ci de algoritmi specializați care au propus subiecte, ce apoi au fost selectate și validate de un operator uman. Și că mereu conținutul de pe site-urile Microsoft (inclusiv MSN) este validat de către operatori umani.

Partea cea mai nasoală nu a fost neapărat faptul că Ottawa Food Bank a fost inclusă în lista obiectivelor turistice, dureroasă a fost descrierea asociată …

˝People who come to us have jobs and families to support, as well as expenses to pay. Life is already difficult enough. Consider going into it on an empty stomach.˝

În traducere înseamnă că ˝persoanele care vin aici au locuri de muncă și familii pe care trebuie să le întrețină și cheltuieli ce trebuie plătite. Viața este deja dificilă. Ar fi bine să mergeți pe stomacul gol …˝.

Un nonsens de la cap ca la coadă, care oricum e interpretat nu aduce plus valoare nimănui – nici băncii de alimente și nici celui ce citește articolul.

Nu are rost să disecăm ce a mai fost scris acolo, doar să rămânem cu ideea că tot mai mult conținut de pe internet e generat de instrumente de tip AI, including ChatGPT4/5. Și că devine tot mai important ca fiecare dintre noi să poată discerne adevărul. Dar dacă vreți, aici există o copie a articolului.

Ceea ce știm cu toții că e foarte greu, mai ales pentru aceia pentru care internetul este sinonim cu Facebook/TiktTok/WhatsApp și alte mizerii de platforme care facilitează distribuția de tâmpenii.

via tv

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep