HomeMobileAndroidGoogle va permite transferul eSIM-urilor prin QR code pe Android

Google va permite transferul eSIM-urilor prin QR code pe Android

Google lucrează la o funcție prin care va permite transferul de eSIM-uri între telefoanele Android printr-un cod QR.
Google lucrează la o funcție prin care va permite transferul de eSIM-uri între telefoanele Android printr-un cod QR.

Pentru cine nu a folosit încă un eSIM vreau să spun că instalarea unuia este simplă: scanezi un cod QR, aștepți puțin, repornești telefonul și gata. Ai numărul. Problema e atunci când vrei să treci numărul respectiv pe un alt telefon … aici lucrurile devin complicate pentru că nu toți operatorii oferă instrumente rapide. În principiu trebuie să ștergi eSIM-ul din actualul aparat și să ceri unul nou, pe care să îl înregistrezi în noul telefon.

Google știe de treaba asta și a anunțat încă din primăvară că lucrează la o funcționalitate care să facă mai simplă operația de transfer a numărului eSIM pe un telefon nou. Cumva similar cu ceea ce oferă Apple acum – în cazul Apple lucrurile sunt simple, pentru că e vorba de transferul de la iPhone la iPhone, pentru Google situația e puțin mai complicată din cauza numărului mare de modele de telefoane și platforme hardware folosite.

Soluția la care pare să fi ajuns Google este folosirea unui cod QR care să poată fi scanat pe telefonul nou. Conform 9to5google, care a avut acces la această funcționalitate, lucrurile sunt destul de simple: în Play Service există o opțiune care va putea genera codul QR necesar la importul pe telefonul nou.

E simplu, intuitiv și folosește deja tehnologia existentă pentru instalarea unui eSIM. Ar fi putut fi gândit un proces automat, asta e clar, dar până la urmă e bine că va exista și asta.

Așteptăm să o vedem disponibilă pe toate modelele Android. Și rapid!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep