HomeFeaturedFocusAcesta este iPhone 15 Pro titan cu USB 3.0, A17 Pro și...

Acesta este iPhone 15 Pro titan cu USB 3.0, A17 Pro și cam aceiași autonomie

Pe lângă iPhone 15 aseară am văzut și prezentarea noii serii iPhone 15 Pro, cel mai PRO iPhone, după cum Apple a menționat de mai multe ori. Sunt două (hai să zicem trei elemente) care diferențiază iPhone 15 Pro de seria iPhone 14 Pro.

Primul este că acum carcasa este din titan (același material din care a făcut rover-ul trimis pe Marte) și acest lucru îl face mai solid și mai ușor. Vorbim de 146.6 x 70.6 x 8.25 mm și 187 grame pentru iPhone 15 Pro și 159.9 x 76.7 x 8.25 mm cu 221 de grame.

În interior este folosit un cip nou – A17 Pro, evident mult mai puternic decât cel A16 Bionic, folosit pe seria iPhone 14 Pro și proaspăt promovat și lăudat pentru iPhone 15. Mulți tranzistori în plus, viteză amețitoare care fac din iPhone 15 Pro primul smartphone care poate concura cu o consolă – cel puțin în viziunea deplasată a Apple. Și ca lucrurile să fie clare, câteva jocuri interesante vor veni (la anul) pe iOS 17: Assassin’s Creed Mirage e cel care mi-a rămas în minte.

Trebuie să recunosc că îmi place cum arată varianta gri a seriei iPhone 15 Pro:

Legat de sistemul de camere foto, Apple oferă posibilitatea de zoom 5x pe camera telefoto și în premieră, poate înregistra Spatial Video (pentru ca utilizatorii să ducă materialul pe ochelarii aia fantomă Vision Pro, ce vor fi lansați cândva).

Iar ca să explice mai bine ˝noul˝ sistem de camere, Apple a lansat și un film cu Olivia Rodrigo, înregistrat cu iPhone 15 Pro:

Al doilea element distinctiv este că butonul clasic prin care se activa modul silențios e transformat acum într-unul denumit Action, programabil, capabil să lanseze diferite aplicații/acțiuni, în funcție de context.

Și vine și suportul pentru USB Type-C, care pe seria iPhone 15 Pro e USB 3.0 și nu USB 2.0 ca pe iPhone 15. Plătești mai mult, primești mai mult. Acesta ar fi al treilea element distinctiv.

Autonomia nu s-a schimbat, tot undeva la 23 de ore pe iPhone 15 Pro și 29 de ore pe iPhone 15 Pro Max.

Partea bună pentru fani este că toate aceste mici schimbări care îl fac cel mai Pro iPhone nu au dus și la creșterea prețului, așa cum s-a tot zvonit. Așa că Pro-ul de 128GB va fi undeva la prețul iPhone 14 Pro de anul trecut.

Comenzile se pot da deja, livrările încep din 22 septembrie.

Una peste alta nu e nimic cu adevărat nou, poate doar suportul USB Type-C și carcasa de titan. Și în mod sigur puteți face cu el fix aceleași lucruri pe care le faceți cum cu iPhone 12, 13, 14.

Specificațiile complete ale seriei iPhone 15 Pro sunt aici, dacă vă interesează.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep